Šport > Nogomet
16 ogledov

City zaključil prestop Navasa, naslednji Pepe?

Alba Navas Song Sevilla Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Sevilla je okrog polnoči uradno potrdila prestop svojega dolgoletnega krilnega nogometaša Jesúsa Navasa k Manchestru Cityju. Španski reprezentant, ki slovi po svojem domotožju, se bo v novo moštvo nekdanjega trenerja Málage Manuela Pellegrinija morda preselil skupaj z branilcem madridskega Reala Pepejem.

Španski nogometaš Jesús Navas bo po koncu sezone zapustil Sevillo in oblekel dres Manchestra Cityja, saj sta špansko in angleško moštvo uskladila podrobnosti za njegov odhod na Otok. Omenjena kluba še nista razkrila denarnih podrobnosti, nekateri mediji pa so zapisali, da bo angleški klub andaluzijskemu odštel od 25 do 28 milijonov evrov.

Navasova letna plača naj bi znašala 2,5 milijona evrov na sezono, denar od njegove prodaje pa bo Sevilla namenila poravnavi starih dolgov. Sedemindvajsetletni Navas je za špansko izbrano vrsto od leta 2009 odigral 23 tekem in dosegel dva gola, bil pa je tudi član reprezentance ob zmagoslavjih na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki leta 2010 ter evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini leta 2012.

Navasovo kariero je močno zaznamovalo njegovo domotožje, zaradi katerega je s težkim srcem zapuščal Sevillo že za tekme reprezentance, ki ga je nato s seboj vzela na obe zadnji največji tekmovanji. City zdaj že pogleduje proti Madridu, kjer je bodoči novi trener Manuel Pellegrini očitno za novo okrepitev izbral portugalskega Brazilca Pepeja.

Zaslužil bi enkrat več

Cityjevi odposlanci naj bi se še ta teden dobili z zastopniki portugalskega reprezentanta, ki bi lahko na stadionu Etihad po poročanju španskih medijev zaslužil enkrat več kot v Madridu, kjer trenutno dobiva 3,5 milijona evrov neto na sezono.

Pellegrini je Pepeja vodil še kot trener Reala, športni direktor Txiki Begiristain pa ga ceni še iz časa, ko je bil pri Portu. 30-letni branilec je pred dvema letoma podaljšal pogodbo z Realom do leta 2016. Beli balet je zanj pod vodstvom takratnega športnega direktorja Predraga Mijatovića odštel 30 milijonov evrov, zdaj pa naj bi jih od Cityja dobil 25.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.