Šport > Nogomet
204 ogledov

Član Juventusa prejel manjšo kazen, ker je vse priznal

Nicolo Fagioli Profimedia
Fagioliju zaradi športnih stav sedem mesecev prepovedi.

Italijanska nogometna zveza (FIGC) je vezista nogometnega kluba Juventus Nicola Fagiolija zaradi vpletenosti v nogometne športne stave kaznovala s sedmimi meseci prepovedi nastopanja, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je sporočila FIGC, je dvaindvajsetletnika kaznovala zaradi sodelovanja pri spletnih stavah, čemur bi se moral kot poklicni nogometaš odpovedati.

Afera je izbruhnila pred dnevi med pripravami italijanske reprezentance, ko so mladega nogometaša, tudi vzhajajočega zvezdnika na domači sceni - lani so ga izbrali tudi za najboljšega igralca do 23 let v italijanski serie A - osumili sodelovanja pri stavah. Pri tem je, kot so ugotovili, uporabljal različne identitete, ko je vplačeval stave na neuradnih oziroma ilegalnih spletnih mestih.

Ob izreku kazni je FIGC pojasnila, da je bila prvotna kazen sicer 12 mesecev prepovedi igranja, a so pet mesecev spremenili v pogojno, ker je nogometaš priznal početje in se strinjal z vključitvijo v program zdravljenja odvisnosti od iger na srečo. Moral se bo udeležiti vsaj desetih delavnic na to temo, če pa bo ta del dogovora kršil, bo obveljala celotna kazen, grozijo pa mu še strožje posledice, je sporočila italijanska zveza.

Fagioli je po poročanju nekaterih medijev sicer zelo neuspešen pri stavah, zapravil naj bi milijon evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.