Šport > Nogomet
16 ogledov

Bravo 'pozabil', da ni član Barcelone

claudio bravo EPA
Lionel Messsi je na domačem Camp Nouu potopil barko nekdanjega trenerja Pepa Guardiole. Barceloni je do zmage pomagal tudi Claudio Bravo, ki si je privoščil hudo napako.

Katalonski velikan je v tretjem krogu skupinskega dela Lige prvakov na domačem terenu nadigral Manchester City (4:0), ki ga vodi nekdanji trener Barcelone Pep Guardiola.

Lionel Messi je bivšemu stategu ob vrnitvi na Camp Nou postregel s hat-trickom, piko na i pa je minuto pred iztekom rednega dela dodal Neymar.

Manchester City je od 53. minute - takrat je španski prvak vodil z 1:0 - igral z nogometašem manj, saj si je Claudio Bravo, ki je avgusta letos zapustil Barcelono in podpisal štiriletno pogodbo z angleškim velikanom, privoščil hudo napako in si prislužil rdeči karton.

Če je Čilenec želel nekdanjemu klubu dokazati, da so s prodajo naredili veliko napako, mu to ni najbolje uspelo, saj je dosegel prav nasprotni učinek.

Bravo je v uvodnih minutah prvega polčasa očitno pozabil, da z Luisom Suárezom nista več soigralca in žogo podal naravnost v noge enega najsmrtonosnejših napadalcev na svetu.

V naslednjem trenutku se je izkazal z obrambo izven šestnajstmetrskega prostora, a kaj ko si je pri tem pomagal z roko. Srbski sodnik Milorad Mažić je vratarju Barcelone pokazal rdeči karton in Cityjeve možnosti za preobrat so povsem splahnele. 

Messi, ki je v 17. minuti poskrbel za vodstvo domače ekipe, je v 61. minuti zadel še drugič, osem minut kasneje pa dopolnil hat-trick. Argentinec je minuto pred iztekom rednega dela prispeval še podajo, po kateri se je med strelce vpisal Neymar.

'''Vedno je težko igrati z desetimi igralci proti enajstim nogometašem Barcelone. Do tistega trenutka je bila tekma uravnotežena. Ko Messi, Suárez in Neymar napadejo, je zelo težko. Vsi poznamo Barço, napadalci te bodo kaznovali. Igrali smo pogumno,'' je povedal Guardiola in se doaknil velike napake prvega čuvaja mreže.

''Nogomet včasih postane igra napak in Bravo ve, kaj je naredil. Ne dvomim vanj. Razočaran je in iz tega se bo nekaj naučil,'' je bil prizanesljiv španski strateg.




Po hudi napaki Brava so na svoj račun prišli vsi pristaši Joea Harta, ki kot posojeni nogometaš igra za italijanski Torino. Guardiola po prevzemu kluba ni bil zadovoljen z vratarjem angleške izbrane vrste, zato je v ekipo pripeljal Brava. Tvitosfera ni bila prizanesljiva. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.