Šport > Nogomet
17 ogledov

Coe predlagal, Ferguson zavrnil

O upokojitvi Alexa Fergusona se govori, odkar je pred sedmimi leti dopolnil 60 l Žurnal24 main
Alex Ferguson je zavrnil možnost vodenja združene britanske nogometne ekipe na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu. Nemogoče se mu zdi združiti štiri različne narode.
Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda, ki je bil predlagan za idealnega kandidata za vodenje združene britanske ekipe na olimpijski igrah v Londonu čez štiri leta je to možnost zavrnil. Predlagal ga je Sebastian Coe, predsednik organizacijskega odbora za olimpijske igre v Londonu. Coe pa je med drugim zatrdil, da se je s Fergusonom o tej ideji že pogovarjal.

Ferguson, ki je trenutno na pripravah z Unitedom v Južni Afriki, je pred tekmo svojega moštva z domačim Kaizer Chiefs povedal: "Nikoli ne bi pristopil k temu projektu. Zdi se mi neizvedljiv." Nato pa nadaljeval v podobnem tonu: "Nisem prepričan, da bi države britanskega otočja pristopile k temu projektu. Škotska, Severna Irska, Vales in nenazadnje tudi Anglija imajo svojo lastno indetiteto in ljubezen do državnega grba." Na koncu je Ferguson dodal še, da bi bila lahko ovira tudi njegova leta: "Kot prvo upam, da bom še živ leta 2012. Konec koncev bom takrat star že 70 let."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.