Šport > Nogomet
21 ogledov

Coentrão: "Uresničene sanje"

Fabio Coentrao
1/3
EPA
Portugalski nogometaš Fabio Coentrão je po tem, ko je postal član Real Madrida, za uradno spletno stran kraljevega kluba že dal prvi intervju. Lahko ga preberete tudi na zurnal24.si.

Izpolnile so se vam sanje, zaigrali ste za Real Madrid.
Da, res je. Sanje katerega koli nogometaša so zaigrati za Real. Jaz sem si tega želel že od malih nog, to je bil moj življenjski cilj. Sanje so se mi uresničile. Zdaj pričakujem, da bom konstanten in da bom lahko ljudem dokazal, da sem pripravljen na igro v kraljevem klubu.

Kaj vam je rojilo po glavi, ko ste podpisali novo pogodbo?
Iskreno, nič mi ni rojilo po glavi, samo živčen sem bil. Biti tukaj s predsednikom, podpisovanje pogodbe ... Vse to so sanje!

Bi radi sodelovali z Mourinhom?
Seveda. Je najboljši trener na svetu. V čast mi je, da imam priložnost sodelovati z njim.

Za prvo enajsterico se boste borili s številnimi zelo kvalitetnimi nogometaši, toda to je dobro za rast nogometaša ...
To je nekaj dobrega, še posebej za Real Madrid. Imeti tako kvalitetne nogometaše, kot je Marcelo (z Marcelom se bo Coentrão boril za prvo enajsterico, saj igrata na istem položaju, op. p.), je dobro za katero koli ekipo. Jaz bom trdo delal, da bom lahko igral, enako pa bo počel tudi Marcelo. Za prosto mesto v enajsterici se bova borila iz tedna v teden in največ bo od tega imela ekipa, kar je najpomembneje.

Špansko ligo že poznate iz obdobja, ko ste igrali za Zaragozo. Kako se vam zdi?
To je zelo konkurenčna liga, z zelo dobrimi ekipami. Imam veliko željo zaigrati v njej in jo dobiti z Real Madridom, ki je najboljši klub na svetu.

To, da boste igrali z nekaterimi soigralci iz reprezentance, bi lahko olajšalo vašo adaptacijo na novo okolje?
Da, mislim, da mi to lahko precej pomaga. Pravkar sem prišel v največji klub na svetu in čeprav je Benfica pomemben klub, je to vedno nekaj čudnega. Pomembno je, da imam tukaj prijatelje, kajti marsikatero stvar mi bodo olajšali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.