Šport > Nogomet
16 ogledov

Cole izsiljuje: dolga pogodba ali PSG!

Cole Chelsea Juventus Liga prvakov EPA
Francoski bogataš Paris Saint-Germain naj bi s trenerjem Carlom Ancelottijem že januarja skušal pripeljati Chelseajevega branilca Ashleyja Cola, v svojih nedeljskih izdajah poročajo francoski mediji. Cole naj bi pred kratkim zavrnil podaljšanje pogodbe z modrimi.

Londonski Chelsea bi lahko po številnih okrepitvah pred začetkom letošnje sezone ostal brez enega najstandardnejših članov prve postave že med januarskim prestopnim rokom. Angleški reprezentant Ashley Cole naj bi namreč postal glavna tarča Paris Saint-Germaina in svojega nekdanjega trenerja Carla Ancelottija, ki si ga želi videti v francoski metropoli.

Cole je pred dnevi zavrnil ponujeno novo pogodbo modrih, saj si po poročanju angleških medijev želi večletno bivanje na Stamford Bridgu. Ponujanje večletnih pogodb izkušenim članom ekipe naj bi v zadnjem času ustavljal kar sam lastnik kluba Roman Abramovič, ki je skupaj s trenerjem Robertom Di Matteom začel projekt pomlajevanja aktualnih evropskih prvakov, zato igralcem, starejšim od 30 let, ne ponuja več kot enoletnih pogodb.

"Ashley ni govoril z nobenim izmed zainteresiranih klubov in tega si tudi ne želi, čeprav je jasno, da bi ga brez odškodnine želeli nekateri največji klubi," je za ESPN povedal neimenovani vir blizu igralca. "Močno si želi, da bi Chelsea spremenil svojo politiko do 30-letnikov. Star je le 31 let in je najboljši levi bočni branilec na svetu. Želi si končati kariero pri Chelseaju. To je njegova največja želja."

Snubcev ne bo manjkalo

31-letnemu angleškemu reprezentantu se pogodba s Chelseajem izteče ob koncu letošnje sezone, zato se lahko že januarja začne pogajati s potencialnimi snubci, ki naj jih ne bi primanjkovalo. Poleg PSG bo resno ponudbo predstavil tudi Manchester United, ki išče zamenjavo za kapetana Patrica Evraja, blizu pa bodo tudi Real Madrid, AC Milan in Juventus.

Nova Chelseajeva politika pod vprašaj postavlja tudi prihodnost Franka Lamparda, ki je na klopi začel tudi zadnjo ligaško tekmo proti Arsenalu. Zanj naj bi resno zagrizel Los Angeles Galaxy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.