Šport > Nogomet
366 ogledov

Connery je bil blizu nogometne kariere, zanj se je zanimal velikan

Sean Connery EPA
Veliki filmski igralec je razmišljal o nogometni športni poti.

V 91. letu starosti je umrl priljubljeni škotski filmski igralec Sean Connery, ki je zaslovel v filmih o Jamesu Bondu, kasneje pa si je prislužil tudi oskarja za stransko vlogo v filmu Nedotakljivi iz leta 1987 ob Kevinu Costnerju in pod taktirko režiserja Briana De Palme. A kasneje sijajna filmska kariera je bila nekaj časa v nevarnosti.

Mladega Škota, ki je nastopal za ekipo Bonnyrigg Rose iz pokrajine Midlothian, je na eni izmed tekem opazil sloviti trener Manchester Uniteda Matt Busby in takrat 23-letnemu Conneryju, ki mu filmska kariera leta 1953 še ni stekla, ponudil tedensko pogodbo v višini 25 funtov. Preračunano v današnjo vrednost bi to znašalo več kot 700 funtov (775 evrov).

"Res sem si želel sprejeti ponudbo, saj sem imel nogomet res rad. Vseeno sem se odločil postati filmski igralec, kar se je izkazalo za eno mojih bolj inteligentnih potez v mojem življenju," je izjavil Connery. In razlog? "Kariera nogometaša začne padati po 30. letu, jaz pa sem bil takrat star že 23 let," je odločitev še pojasnil sloviti Škot, sicer velik navijač kluba Glasgow Rangers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.