Šport > Nogomet
14 ogledov

Conteju znižali kazen: nazaj že 9. decembra

Conte Marchisio Juventus Catania Serie A Italija italijanska liga prvenstvo EPA
Pritožba Antonia Conteja na rimskem sodišču je uspela in trenerju Juventusa so kazen zaradi vpletenosti v stavni škandal znižali z desetih na zgolj štiri mesece. Conte bo tako staro damo vodil že na ligaški tekmi 9. decembra proti Palermu.

Državno arbitražno sodišče za šport (Tnas) v Rimu je v petek odločilo, da Antoniu Conteju zniža kazen s prvotnih desetih na zgolj štiri mesece, tako da se bo trener Juventusa na klop belo-črnih vrnil že 9. decembra proti Palermu. Do njegovega povratka bo stara dama odigrala še deset ligaških in štiri evropske tekme v Ligi prvakov.

Conteja so za deset mesecev prvotno kaznovali zaradi posredne vpletenosti v stavni škandal, kjer še kot trener Siene leta 2011 ni prijavil namere igralcev, da bodo zrežirali izid na tekmi proti Albinoleffeju.

Nekdanji nogometaš sicer kljub kazni sodeluje na vseh treningih moštva, ki ga na tekmah do njegovega povratka začasno vodi njegov pomočnik Massimo Carrera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.