Šport > Nogomet
25 ogledov

Corinne Blatter: To ni le zavist, to je sovraštvo

Corinne in Sepp Blatter EPA
Hčerka predsednika Fife Seppa Blatterja je v intervjuju za švicarski dnevnik Blick povedala, da je zgrožena nad tem, kako so uničili dober ugled očeta in kako je policija brez naznanila preiskala dom Švicarja.

Predsednik Fife Švicar Sepp Blatter izgublja podpornike vsepovsod. Potem ko je več nacionalnih nogometnih zvez 79-letniku obrnilo hrbet in je več sponzorjev zahtevalo njegov odstop, zagovornikov Švicarja pa postaja vedno manj.

Ena podpornica Blatterja, njegova 54-letna hčerka Corinne je sedaj v intervjuju spregovorila o zadnjih mesecih, ki so bili za družino Blatter izjemno težki. Tako naj bi bili za uničen ugled njenega očeta krivi predvsem mediji: "Zakaj so vsi udarili po njem? Kaj jim je naredil? Tega enostavno ne razumem. To ni le zavist, to je sovraštvo."

Blatterjeva naj bi svojemu očetu že leta 2011 svetovala, naj leta 2015 ne nastopi več na volitvah za predsednika Fife. "Povedala sem mu: 'Zdaj boš nadaljeval z delom še štiri leta, potem je pa dovolj.',  a me ni poslušal. Večina nacionalnih nogometnih zvez ga je prosila, naj nadaljuje svoje delo. Želel je zagotoviti, da se bo njegova filozofija ohranila v zvezi tudi po njegovem mandatu," je razložila željo svojega očeta Blatterjeva.

Hči Švicarja ne verjame, da bi Blatter ponovno nastopil na volitvah 26. februarja prihodnje leto, saj želi zapustiti funkcijo. Blatterjeva je tudi razočarana nad delom tožilstva, ki njenega očeta ni obvestilo o raziskavi: "Ni bilo nobenega opozorila. Takoj so vse objavili mediji - vsi so takoj obsodili mojega očeta. To ne spada v koncept pravne države."

Corinne Blatter je spregovorila tudi o prijateljstvu Michela Platinija in Seppa Blatterja, ki naj bi bilo zelo lepo, dokler se moška nista sprla. "Ne vem, zakaj sta se sprla in zakaj se ne razumeta več. Lahko vam povem le, da sta imela zelo lepo prijateljstvo, ki je temeljilo na obojestranskem zaupanju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.