Šport > Nogomet
20 ogledov

Cosmi: "Iličić se mora izboljšati!"

Serse Cosmi
1/3
Žurnal24 main
Palermo je v torek dobil novega trenerja. Delia Rossija je zamenjal Serse Cosmi, ki je na prvi novinarski konferenci ošvrknil Josipa Iličića in Javierja Pastoreja: "Morata se izboljšati!" je povedal.
Po mojem mnenju morata (Iličić in Pastore, op. p.) izboljšati nekaj reči in spoznati, da sta velika igralca.
Serse Cosmi

Le nekaj ur po zadnji novinarski konferenci Delia Rossija je nekdanjega trenerja Palerma zamenjal novi. Nepredvidljivi predsednik Maurizio Zamparini je za naslednika priljubljenega trenerja izbral Serseja Cosmija, ki je v italijanski Serie A praviloma vedno opravljal zgolj naloge "gasilca". Takole je na svoji prvi novinarski konferenci v torek govoril Cosmi:

"Upam, da me bodo imeli navijači radi toliko, kot so imeli Delia Rossija," se je svojemu predhodniku poklonil Cosmi. Že zdaj se pojavljajo govorice, da bo imel trener iz Perugie zgolj štiri mesece časa, da si prisluži (morebitno) podaljšanje pogodbe. Novinarji so ga povprašali tudi o tem, kaj namerava storiti z udarnim dvojcem Josip Iličić-Javier Pastore, ki je po njihovem mnenju padel v formi:

"Res je, da sta Iličić in Pastore zadnje čase igrala slabše, toda menim, da celotna ekipa ni igrala na najvišji ravni. Po mojem mnenju morata izboljšati nekaj reči in spoznati, da sta velika igralca," je povedal Cosmi. Ekipo bo prevzel po katastrofalnem porazu proti Udineseju (0:7), a novi trener poudarja, da je predvsem dober psiholog:

"Težko je prebaviti takšen poraz, čaka nas veliko psihološkega dela, kar se vedno zgodi, ko pride nov trener. Tukaj je kakovost večja od problemov. Verjamem v zmožnosti Palerma, saj problemi obstajajo povsod in prepričan sem, da sem prevzel ekipo z veliko kakovosti. To kaže tudi mesto na lestvici," je še povedal Cosmi, ki ga tako kot njegove predhodnike čaka skorajda nemogoča naloga. Rossiju ni pomagal niti boj za evropska tekmovanja in uvrstitev v polfinale italijanskega pokala ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.