Šport > Nogomet
22 ogledov

Cosmijev porazni debi, težave Siniše!

Josip Iličić Ilicic Lionel Scaloni
1/29
Žurnal24 main
Palermo je na nedeljski večerni tekmi izgubil na gostovanju pri Laziu (0:2). To je bila prva tekma novega trenerja Siciljcev Serseja Cosmija, ki je na svoji premieri storil malo dobrega. Igrala Iličić in Andjelković.

Rezultatska kriza Palerma se (še) ne namerava končati, potem ko so otočani izgubili tudi na prvi tekmi z novim trenerjem Sersejem Cosmijem na klopi. Lazio je bil na čelu z obrambnim magom Edoardom Rejo na rimskem Olimpicu pač premočan nasprotnik, za nameček pa je Siciljce uničil "dvojček" enega najmanj produktivnih napadalcev Serie A zadnjih let - Giuseppeja Scullija. Tekmo sta v postavi gostov začela dva slovenska reprezentanta, Josip Iličić in Siniša Andjelković, toda tekme ni zaključil nobeden izmed obeh Kranjčanov, še posebej pa se je novemu strategu (kot kaže) zameril Andjelković.

Na začetku tekme so se uresničile taktične napovedi, saj je Cosmi na Olimpicu začel s predpotopno postavitvijo s tremi branilci, kjer se Andjelković in njegovi branilski kolegi niso najbolje znašli. Sculli je po globinski žogi pobegnil prav vsem in mirno zaključil mimo Salvatoreja Siriguja, že čez nekaj več kot deset minut pa se je mreža spet tresla. Tokrat kontroverzno, saj je bil Sculli ob strelu za 2:0 in nesrečnem izletu Siriguja v prepovedanem položaju, a je gol obveljal. Sculli, ki je k Laziu pozimi prišel iz Genoe, je tako zabil šele svoj prvi in drugi letošnji gol v prvenstvu. Gostje so pretili skorajda izključno prek Federica Balzarettija po levem boku, še najbližje golu pa je bil na koncu Javier Pastore, ki je predložek Iličića iz kota poslal pod prečko Lazievega gola, a je bil Fernando Muslera dovolj priseben in strel ubranil.

Kaj si je o predstavi Andjelkovića v prvem polčasu mislil Cosmi je najbolje pokazala njegova poteza pred začetkom nadaljevanja, ko je nekdanjega branilca Maribora zamenjal kar z vezistom - Fabiem Liveranijem -, ki je do konca tekme igral na njegovem položaju. Rožnati so jalovo napadali, medtem ko se je Lazio v slogu svojega trenerja zaprl in čakal na protinapade. Iličić je z izjemnim preigravanjem in malce slabšim strelom vsaj malce prebudil Olimpico, a to je bilo večinoma vse, kar je atraktivnega zmogel sicer solidni "Jojo", tudi njega pa je trener zamenjal slabih 15 minut pred koncem.

Interjev viharni drugi polčas in petarda Genoi
Vodilni AC Milan še ne bo imel mirnega spanca, saj je njihov mestni tekmec Inter tudi po tekmi z Genoo ostal njihov prvi in najbližji zasledovalec. Po golu Rodriga Palacia so gostje po prvem polčasu sicer vodili, a so Nerazzurri nato začeli izjemen povratek v nadaljevanju. Giampaolo Pazzini in Samuel Eto'o sta zadela v skorajda isti minuti, nato pa sta se med strelce poleg "dvojčka" Kamerunca vpisala še Goran Pandev in s svojim sploh prvim golom v Serie A še Juto Nagatomo. Do rdeče-črnih mestnih tekmecev jih na vrhu lestvice kljub vsemu loči še pet točk ...

Sarma na poti v Ligo prvakov, Cesarju le klop za rezerve
Pri Udineseju preživljajo eno izmed najdaljših zmagovitih serij v novejši zgodovini kluba, potem ko so Samir Handanovič in njegovi soigralci slavili še na domači tekmi proti Bariju (1:0) in se pred večerno tekmo Lazia povzpeli na mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. Nekaj manj uspešne trenutke preživlja Chievo, pri katerem je Bojan Jokić sicer odigral celo tekmo proti Parmi (0:0), a je moral na klopi celo tekmo sedeti  Boštjan Cesar. Cesar in Jokić sta s še enim v seriji remijev zdaj z 32 točkami na 13. mestu.

Prvi zadetek Gennara Gattusa v sezoni je popeljal Milan do zmage na derbiju z Juventusom. Dolgo žogo mu je z glavo na tla lepo spustil Zlatan Ibrahimović, Gattuso pa jo je z roba kazenskega prostora poslal v mrežo. Milanov vezist mora sicer odslužiti kazen petih tekem prepovedi nastopanja v evropskih pokalih, ker zaradi petelinjenja nad članom strokovnega štaba Tottenhama Joejem Jordanom. Juventus je doživel tretji zaporedni poraz, ki je pahnil trenerja Luigija del Nerija v sila težaven položaj, saj bo morda kmalu le še bivši trener stare dame.

Lestvica:
1. AC Milan 61 točk
2. Inter Milan 56
3. Napoli 53
4. Lazio 51
5. Udinese 50
...
8. Palermo 40
...
11. Bologna 36
12. Genoa 35
13. Chievo 32
...
18. Lecce 28
19. Brescia 25
20. Bari 16

Italijanska liga, 28. kolo:

Lazio : Palermo 2:0 (2:0)
Sculli (7, 18)
Iličić je igral do 77. minute, Andjelković pa do 46. Kurtić je sedel na klopi, Bačinović (vsi Palermo) je počival zaradi rdečega kartona.

Lecce : AS Roma 1:2 (0:1)
Giacomazzi (75); Vučinić (32), Pizzaro (90)

Juventus : AC Milan 0:1 (0:0)
Gattuso (68)

Sampdoria : Cesena 2:3 (0:1)
Volta (83), Maccarone (90/11-m); Parolo (43), Giaccherini (47, 48) 

Fiorentina : Catania 3:0 (2:0)
Mutu (21, 24), Gilardino (60)

Napoli : Brescia 0:0

Inter Milan : Genoa 5:2 (0:1)
Pazzini (50), Eto'o (51, 57), Pandev (71), Nagatomo (84); Palacio (40), Boselli (90)
Jeleniča (Genoa) ni bilo v ekipi.

Bologna : Cagliari 2:2 (1:0)
Di Vaio (29/11-m), Ramirez (90); Cossu (59), Ragatzu (81)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Udinese : Bari 1:0 (0:0)
Di Natale (76/11-m)
Handanovič (Udinese) je branil celo tekmo.

Chievo : Parma 0:0
RK: Paletta (74/Parma)
Jokić je odigral celo tekmo, Cesar (oba Chievo) je sedel na klopi.

2:3 (0:1)
Volta (83), Maccarone (90/11-m); Parolo (43), Giaccherini (47, 48)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.