Šport > Nogomet
9 ogledov

Costa: Ta država mi je dala vse

Diego Costa Filipe Luis Austria Dunaj Atletico Madrid Liga prvakov EPA
Diego Costa je s torkovo odločitvijo, da si želi igrati za špansko reprezentanco, "obrnil hrbet sanjam milijonov Brazilcev". Tako meni selektor Brazilije Luiz Felipe Scolari, odzval se je tudi Costa.

"To je bila težka odločitev zaradi vsega, kar pomeni odločanje med državo, v kateri si se rodil, in državo, ki ti je dala vse, Španijo," je prvič po poslanem uradnem pismu, v katerem se je odpovedal igranju za Brazilijo in predal v roke španskemu selektorju Vicenteju del Bosqueju, dejal Atléticov napadalec Diego Costa.

Boj med brazilsko in špansko zvezo se je pred novembrskimi prijateljskimi tekmami že bližala vrelišču, Costa pa je vse dvome razrešil v torek, ko je s pismom dokončno "obrnil hrbet sanjam milijonov Brazilcev", kot se je izrazil razočarani selektor Luiz Felipe Scolari.

"Ta država mi je dala vse"

"Premislil sem vse in pravilno se mi je zdelo igrati v Španiji, ker sem tukaj napravil vse. Vse, kar imam v življenju, mi je dala ta država, do katere gojim posebna čustva. Tukaj se počutim zelo cenjenega zaradi vsega, kar počnem iz dneva v dan, čutim pa tudi ljubezen ljudi," je v današnji videoizjavi, ki jo je posnel njegov klub Atlético Madrid, dejal Costa.

"Želim, da ljudje razumejo, da se v nobenem trenutku nisem odpovedal Braziliji. Tega ne vidim na takšen način. Preprosto se tukaj počutim cenjenega, tu sem si ustvaril kariero. Vse, kar imam, dolgujem tej državi. To je bila dobro premišljena odločitev, ampak ne gre za odpoved. V Braziliji imam družino, tam sem se rodil, tam pa bom tudi živel, ko ne bom več igral nogometa. Pričakujem, da bodo ljudje to razumeli in spoštovali."

Brazilci napovedali vojno

Selektor Brazilije se je nekaj več kot pol leta pred domačim svetovnim prvenstvom že v torek z razočaranjem odzval na odločitev Coste, čeprav je po svoje tudi sam kriv, da ga ni uvrstil v ekipo za pokal konfederacij, prvi strelec španske lige pa je za "seleção" dobil le drobtinice na prijateljskih tekmah.

"Brazilski nogometaš, ki zavrne dres brazilske reprezentance in nastop na svetovnem prvenstvu v svoji državi, je lahko le samodejno odpoklican," je v uradni izjavi dejal Scolari, ki je Costo vpoklical za naslednji prijateljski tekmi reprezentance, a ostal praznih rok. Scolari je Costo sicer videl kot drugega napadalca, takoj za Fredom.

"On je obrnil hrbet sanjam milijonov, predstavljanju naše petkrat okronane reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji," je dodal Scolari, medtem ko je predstavnik zveze José María Marín zagrozil, da se bodo za Costo bojevali do konca in da to zanje še ni konec upov, da bi kontroverzni napadalec vseeno oblekel dres "canarinhe".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.