Šport > Nogomet
20 ogledov

Courtois proti Chelseaju ne bo igral

thibaut courtois EPA
Thibaut Courtois ne bo zaigral v polfinalu Lige prvakov, če bo ples kroglic določil polfinalni par Atlético Madrid/Chelsea.

Atlético Madrid je na povratni četrtfinalni tekmi Lige prvakov izločil Barcelono (1:0) in se uvrstil med štiri najboljše evropske ekipe. Polfinalne pare bo določil žreb, ki bo odločal o usodi vratarja Thibauta Courtoisa. Posojeni nogometaš Chelseaja, ki od leta 2011 brani za Atlético Madrid, ima v svoji pogodbi klavzulo, zaradi katere ne sme zaigrati proti svojemu matičnemu klubu, razen če je Atlético pripravljen plačati zajetno vsoto denarja. Po poročanju španskih medijev naj bi šlo za šest milijonov evrov, tri za vsak obračun.

Uefa brez moči

''Težava je v tem, da Courtois ne bo mogel igrati, če dobimo Chelsea,'' je povedal predsednik Atlética Enrique Cerezo in dodal: ''Nekaj ima v pogodbi. Če bi hoteli, da igra, bi morali plačati ogromno denarja, česar si ne moremo privoščiti.''

Uefina pravila posojenim igralcem dovoljujejo, da zaigrajo proti svojemu matičnemu klubu, vendar ne morejo vplivati na klavzule v individualnih pogodbah. Courtois je pred dvema letoma zaigral proti Chelseaju na tekmi evropskega superpokala, a takrat njegova pogodba še ni vsebovala spornega odstavka, ki bi ga lahko oropal nastopa v polfinalu Lige prvakov.

Prihodnost obetavnega Belgijca je še vedno negotova. Atlético se želi z Londončani dogovoriti za prestop, medtem ko naj bi José Mourinho v Courtoisu že videl naslednika Petra Čecha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.