Šport > Nogomet
23 ogledov

CR prepričan, da bo tokrat premagal Messija

Cristiano Ronaldo FameFlynet
Za Cristianom Ronaldom je uspešna sezona, ki bi lahko bila še boljša. Z Realom je v Španiji končno prekinil dominacijo Barcelone, se uvrstil v polfinale Lige prvakov in svojo Portugalsko na Euru popeljal med najboljše štiri reprezentance. Dovolj za Zlato žogo?

V zadnjih treh letih je bil Zlata žoga rezervirana za argentinskega čarovnika Lionela Messija. Prvi zvedznik Barcelone je bil na igrišču tako superioren, da bi si težko predstavljali, če bi prestižno nagrado osvojil kdo drug. Letos pa bi se skladno s koncem dominacije Barcelone v Španiji lahko končala tudi dominacija Messija na individualnem področju.

Številni strokovnjaki so prepričani, da bi si letošnjo Zlato žogo veliko bolj zaslužil prvi zvezdnik belega baleta Cristiano Ronaldo. Portugalec je bil ključni mož Real Madrid pri naslovu prvaka in uvrstitvi v polfinale Lige prvakov, o njegovi vlogi v portugalski reprezentanci pa se zdi škoda izgubljati besede. CR je na letošnjem Euru v ključnih trenutkih stopil v prvo vrsto in svojo domovino popeljal vse do polfinala, kjer je nato zmanjkal le kanček sreče, da bi Portugalci po letu 2004 znova igrali v finalu.

Da si letos zasluži Zlato žogo, meni tudi sam Ronaldo. "Zlata žoga? Prepričan sem, da jo bom osovjil. Vsako leto se trudim, da pridem v konkurenco za najboljšega igralca. Vse je odvisno od ljubi, ki bodo glasovali," je dejal Ronaldo in dodal, da je zadovoljen s svojo sezono tako na klubski kot reprzentančni ravni: "Zadovoljen sem s svojimi igrami pri Realu in tudi v reprezentanci, čeprav se nismo uvrstili v finale evropskega prvenstva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.