Šport > Nogomet
9 ogledov

CR7? Eden najboljših na svetu

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo Žurnal24 main
Leo Messi bo v torek z Barcelono v prvem kolu Lige prvakov gostil Milan. Še pred uvodnim dejanjem v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju pa je Argentinec pohvalil svojega trenerja Pepa Guardiolo in tudi velikega tekmeca Cristiana Ronalda.

"Barcelona brez Guardiole ne bi bila enaka," je v intervjuju za Fox Sports dejal argentinski virtuoz Leo Messi. Barcelona je s Pepom Guardiolo na klopi resnično postala trenutno najboljša ekipa na svetu, ki ji ni para. Velik delež pri uspehih je imel tudi Messi, ki je še dodal: "Barcelone nikoli ne bi zamenjal za noben drug klub. Obožujem igrati v ekipi skupaj s Xavijem in Iniesto." Messi pa ni govoril le o ponosu Katalonije, temveč se je dotaknil tudi velikih rivalov iz Madrida. "Cristiano Ronaldo je ob Xaviju in Iniesti eden najboljših na svetu. Besedam Joseja Mourinha ne namenjam prav veliko pozornosti. So me pa nekatere njegove izjave še dodatno motivirale," je dejal Messi.

Ni skrivnost, da najboljši igralec minule sezone v dresu argentinske reprezentance niti približno ne dosega klubskih uspehov. Pravzaprav so slabe igre v reprezentanci edino veliko razočaranje v sicer zelo uspešni karieri. "Ne bi bilo primerno primerjati okoliščin v reprezentanci in Barceloni. Kot prvo, pri Barceloni igram veliko bližje golu. Novi selektor Sabella mi je sicer zatrdil, da bom tudi v 'njegovi' Argentini igral čim bližje golu. Nimam problemov s tem, na kateri poziciji igram, ko je v igri reprezentanca. Igral bom tam, kjer bom najbolj potreben," meni Messi, ki je nadaljeval: "Nikoli nisem razmišljal, da bi zapustil reprezentanco, ne glede na to, v kako težkem položaju je bila. Sem ponosen Argentinec in vedno se bom odzval na pozive selektorjev. Priznam, da me zelo moti, da do sedaj z Argentino v članski konkurenci nisem osvojil ničesar. Želim naslov svetovnega prvaka. Želja, da mi to uspe, še naprej živi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.