Šport > Nogomet
72 ogledov

Cristiano: "Ne bom lagal, vsi si želimo zmagati"

Ribery Messi Ronaldo zlata žoga  Zürich podelitev
1/10
Youtube
Na novinarski konferenci vseh nominirancev je v Zürichu manjkal le upokojeni Sir Alex Ferguson, ki je v igri za nagrado za najboljšega trenerja lanskega leta. Finaliste zlate žoge zdaj čaka skok v večerno toaleto in svečana podelitev.

Novinarska konferenca je bila v Zürichu zadnje dejanje pred večerno podelitvijo zlate žoge in ostalih nagrad, ki jih sponzorira Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in revija France Football. Medtem, ko so iz Nemčije prihajale informacije, da je osvojil nagrado, je zvezdnik madridskega Reala in prvi favorit za zmago Cristiano Ronaldo skupaj z Lionelom Messijem in Franckom Ribéryjem odgovarjal na novinarska vprašanja.

Portugalec jih je dobil občutno največ, verjetno najbolj zanimivo pa je prišlo prav na koncu, ko je enega izmed v Zürichu zbranih kolegov zanimalo, če se Messi in Ronaldo medsebojno spoštujeta. Prvi je odgovoril član belega baleta.

Medsebojno spoštovanje

"Jasno. V veselje mi je tekmovati z velikimi nogometaši, kakršna sta Messi in Ribéry. Sem tekmovalna oseba in všeč mi je, da se lahko merim z najboljšimi. Da to lahko počnem, je zame velika čast. Vedno skušam od sebe dati le najboljše," je dejal Ronaldo. Messi, član Barcelone, ki je v igri za rekordni peti zaporedni naslov, ga je dopolnil:

"Jasno, da je občudovanja vredno vse to, kar počne za svoj klub in svojo reprezentanco. Že velikokrat sem to rekel in ni potrebno, da to še enkrat izpostavljam. Jasno je. Res je, da sva rivala in igrava v Barçi in Madridu, kar tekmovalnost še poveča, toda jasno je, da moraš dobre igralce vedno občudovati."

Blatter je zgodovina

Ronaldo tudi pred enim najpomembnejših večerov v karieri, v katerem bi lahko prvič po letu 2008 osvojil najprestižnejšo individualno nagrado, ni ušel vprašanju o Seppu Blatterju. Oponašanje predsednika Fife je usodno zaznamovalo letošnjo podelitev že več mesecev pred ponedeljkovo prireditvijo, Ronaldo pa je potrdil, da je res prišlo do famoznega telefonskega klica, ki se mu je dolgo časa izogibal.

"To je zaprta zgodba. Po telefonu sva se pogovorila in razjasnila vse, kar je bilo potrebno razjasniti. Vse je na svojem mestu. Potrebno je biti zelo kakovosten, da prideš do sem, to je sad našega dela. Upam, da bom tukaj tudi naslednje leto. Ne bom lagal – vsi si želimo zmage," je še povedal Portugalec.

Ribéry: "Dejstvo, da sem tukaj, je že nagrada"

Kar malce v senci je ostal tretji nominiranec Ribéry, ki tako kot trener Dortmunda Jürgen Klopp ni prišel ravno pogosto do besede, ga je pa njegov nekdanji strateg Jupp Heynckes, še en izmed finalistov za nagrado trener leta, izpostavil kot svojega favorita, čeravno je večrat dejal, da si nagrado zaslužijo vsi trije.

"Kaj mi je bilo ljubše, uspehi s klubom ali reprezentanco? Čustveno sta bila to različna dogodka. Že nekaj časa smo si želeli zmage z Bayernom v Ligi prvakov, za nami je izjemno leto 2013. Za državo je bilo zelo pomembno, da smo si uspeli zagotoviti uvrstitev na mundial. Igrali smo dve zelo napeti tekmi dodatnih kvalifikacij, še posebej napeta je bila druga, zahvaljujoč podpori navijačev pa nam je uspelo. To sta bila dva nepozabna trenutka zame," se je pravljičnega napredovanja proti Ukrajini spomnil Ribéry. 

"Zelo sem zadovoljen, ker sem lahko tukaj. Srečen sem, da lahko delam družbo takšnima velikima nogometašema. Prepričan sem, da smo vsi trije veliki igralci. Želim si zmage, a samo dejstvo, da sem tukaj, je že nagrada sama po sebi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.