Šport > Nogomet
36 ogledov

Cristiano po zlato žogo s celo družino

Ronaldo mama družina prijatelji Madeira obisk doma domovina dom Real Madrid Reševalni pas/Twitter
Španski dnevnik MARCA pred ponedeljkovo podelitvijo zlate žoge v Zürichu poroča, da bo prvega favorita Cristiana Ronalda v dvorani prvič spremljala celotna družina.

Podpora na podelitvah zlate žoge in ostalih posamičnih nagrad je bila dolgo časa kamen spotike med Cristianom Ronaldom in vodstvom madridskega Reala. Morda bo tudi zato kraljevi klub Portugalcu, ki je po dolgem času veliki favorit za osvojitev zlate žoge, svoje druge kariere, omogoči, da ga v Zürichu na ponedeljkovi podelitvi spremlja celotna družina.

Mednarodna nogmoetna zveza (Fifa) bo v ponedeljek skupaj z revijo France Football izbrala zmagovalca, poleg Ronalda se za najprestižnejšo individualno trofejo potegujeta še štirikratni zmagovalec izbora Lionel Messi (Barcelona/Argentina) in Franck Ribéry (Bayern München/Francija).

Od mame do dveh sester in brata

"Igralec Real Madrida bo od blizu čutil ljubezen svojih najbližjih, od svoje mame do svojih dveh sester in brata. Na ta način bodo tisti, ki so mu vedno stali ob strani skozi celotno življenje, prisotni pri tem posebnem trenutku, ko bi ga lahko še drugič izbrali za najboljšega nogometaša na svetu," pišejo španski kolegi.

To bo prvič, da bo imel nogometaš z Madeire na kakšni podelitvi ob sebi celotno družino, leta 2008, ko je naslov osvojil še kot član Manchester Uniteda, sta z njim odpotovala le brat in svak.

Ferdinand priznal, da ga je United vabil nazaj

"Zdaj lahko prižgete ognjemet," je v zmagoslavnem govoru domačim, ki so imeli pirotehniko že pripravljeno, sporočilo takrat poslal Portugalec. Veliko sporočil pa naj bi mu pred začetkom nove sezone poslal tudi nekdanji soigralec pri Unitedu, branilec Rio Ferdinand, ki je potrdil, da so rdeči vragi Ronalda res poskusili zvabiti nazaj na Old Trafford.

"Bil je med najpogosteje klicanimi na mojem telefonu v tistem času, ampak mislim, da je priložnost zdaj že ušla," je Ferdinand povedal za Daily Mirror. "Če bi nam lahko uspelo, menim, da bi se moralo to zgoditi poleti. Zdaj je pri Realu podpisal novo pogodbo. Kot nogometaši eden drugemu ne izdamo veliko reči. To je kot igra šaha, v tistih situacijah pa imaš pripravljeno eno ali dve potezi za scenarije, za katere si želiš, da bi se uresničili. Ampak, če bi zapustil Real Madrid, mislim, da bi si želel priti v Manchester United. To je moje osebno mnenje, a tega nikoli ne bo zares vedel nihče."

Ferdinand Cristiano Ronaldo Manchester United Real Madrid | Avtor: Facebook Facebook

"Spet na novi stopnji"

Eden najdražjih branilcev vseh časov je še enkrat zatrdil, da si Ronaldo letos zlato žogo zasluži bolj kot Messi, potem ko je "zabil več golov kot nekateri klubi" v koledarskem letu, Ferdinand pa je izpostavil tudi njegovo željo o vsakoletnem izboljšanju.

"Imeli smo debato na treningu in mislim, da je bil najboljši v tem koledarskem letu, definitivno, on je najboljši," je prepričan Ferdinand. "Poglejte njegove gole. Zabil jih je več kot nekateri klubi v koledarskem letu. Je izjemen vzor vsem mladim igralcem. Bil je najboljši nogometaš na svetu leta 2008, a še ni bil zadovoljen. Ronaldo je spet prišel na novo stopnjo in nagrado bi moral osvojiti tudi pred časom, ko je bil Real Madrid prvak La Lige. Spet hoče postati najboljši igralec na svetu. Nekateri ljudje še vedno dvomijo vanj. Morda gre tudi za ljubosumje, a on jim hoče pokazati, da nimajo prav. Tako postaneš najboljši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.