Šport > Nogomet
14 ogledov

Cristiano poslal sporočilo Siru Alexu na podelitvi

Cristiano Ronaldo Sir Alex Ferguson Manchester United BBC London podelitev Youtube
Britanska medijska hiša BBC je za športno osebnost leta (Sports Personality of the Year) okronala teniškega igralca Andyja Murrayja. Posebno diamantno nagrado je prejel Sir Alex Ferguson, ki ga je presenetilo sporočilo Cristiana Ronalda.

Sir Alex Ferguson je podprt s številnimi nekdanjimi in sedanjimi člani Manchestra Uniteda, med njimi so bili tudi trener David Moyes, kapetan Nemanja Vidić in njegov branilski kolega Rio Ferdinand, prejel posebno diamantno nagrado na podelitvi Sports Personality of the Year, ene od najprestižnejših športnih trofej, ki jo vsako leto podeli britanska medijska hiša BBC.

Fergusonu je nagrado podelil njegov dolgoletni sodelavec in prijatelj pri Unitedu, Sir Bobby Charlton, a je legendarnega škota, ki od letošnje sezone uživa v pokoju, pred podelitvijo presenetilo še vnaprej posneto sporočilo njegovega nekdanjega varovanca Cristiana Ronalda.

"Vi ste številka ena"

"Živjo, šef! Imam priložnost, da vam pošljem to sporočilo, ki ga želim deliti z vsemi, kot ste vi storili z menoj, kar je bilo neverjetno in česar ne bom nikoli pozabil," je začel Ronaldo. "Ko sem prišel v Manchester kot 18-letnik, ste bili zame kot oče v nogometu, dali ste mi priložnosti in me naučili veliko reči, zato sem zelo vesel, da lahko pošljem to sporočilo. 

Spomnim se, ko sem bil tam v klubu in si zaželel številke 28, vi pa ste mi dali številko sedem. To me je spravilo pod velik pritisk, ampak povedali ste mi, da to ne bo težava, da si bom nekega dne zaslužil obleči ta dres, ker sem fantastičen igralec. Naučili ste me, kako biti dober profesionalec in dober fant, in zaslužite si to nagrado, ker ste fantastičen mož in človek. Vi ste številka ena. Lep večer in se slišiva."

Leeds pokazal, da mu zna tudi žvižgati

Upokojeni Ferguson, ki je z 71 leti ob koncu zadnje sezone po 26 letih zapustil vodenje kluba z Old Trafforda, je bil vidno ganjen na 60. izvedbi prireditve v First Direct Areni v Leedsu. 

"To je zame izjemna čast. Hvala BBC in vsem drugim za to nagrado. Imel sem izjemno življenje, izjemno kariero. Še vedno sem zaposlen. Nikoli nisem zares odšel, ampak veste kaj – izbral sem pravi trenutek, ker je 27 let v tem poslu zelo napornih," je v zahvalnem govoru dejal Ferguson in se pošalil, da mu v Leedsu (tradicionalni bližnji rivali Uniteda) enkrat za spremembo ne žvižgajo. Takoj je dobil glasen "buuuu".

V glavnem izboru je sicer premočno slavil letošnji junak britanskega športa, Fergusonov škotski rojak Andy Murray, ki je z nekaj več kot 300.000 glasovi naskoka slavil pred drugouvrščenim velškim ragbistom Leighom Halfpennyjem, tretjim severnoirskim džokejem AP McCoyjem in četrtouvrščenim angleškim tekačem Mojem Farahom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.