Šport > Nogomet
121 ogledov

Real Madrid določil ceno

cristiano ronaldo EPA
Real Madrid za prestop Cristiana Ronalda pričakuje vsaj 180 milijonov evrov.

Portugalski napadalec Cristiano Ronaldo naj bi o slovesu od Real Madrida razmišljal že pred finalnim obračunom Lige prvakov v Cardiffu, vendar so mu njegovi najtesnejši sodelavci odsvetovali, da bi o tem javno spregovoril.

Portugalcu naj bi zdaj dokončno prekipelo, potem ko so ga španske oblasti strpale v isti koš kot druge davčne kršitelje, vključno z Lionelom Messijem. Nogometaš je mnenja, da se mu dela velika krivica, zato naj bi resno razmišljal o selitvi v drug klub.

Ronaldo ima pogodbo z Realom sklenjeno do leta 2021, njegov odkupna klavzula pa znaša milijardo evrov, kar je nedosegljiv znesek za katerikoli nogometni kolektiv na svetu. Simbolično odkupnino so leta 2009 dopisali pogodbi z namenom, da bi potencialne snubce odvrnili od povpraševanja.

Španska Marca v najnovejši izdaji razkriva, da cena za Ronalda znaša 180 milijonov evrov, kar je 75 milijonov več od trenutno najdražjega prestopa vseh časov Paula Pogbaja, za katerega je Manchester United odštel 105 milijonov evrov.

Prodaja prveza zvezdnika bi imela precej ugodne finančne učinke na španskega prvaka - poleg zajetne odškodnine bi privarčevali tudi pri plačah, saj Ronaldova znaša kar 50 milijonov na leto - vprašanje pa je, kako bi se njegova odsotnost odražala na rezultatih kluba, ki je poleg La Lige letos osvojil tudi Ligo prvakov. V obeh kampanjah je bil ključni mož prav štirikratni dobitnik nagrade za najboljšega nogometaša na svetu.

Za Ronalda so kar prek Twitterja zanimanje pokazali v nemški Herthi. Ne gre za zapoznelo ali prezgodnjo prvoaprilsko potegavščino, temveč za resna povpraševanja po bombastičnem razkritju lizbonskega časnika.

Pri berlinski Herthi so v "ponudbi" zapisali, da ga bodo, če se bo odločil za prihod v nemško prestolnico, v Berlinu ljubili kot sina. Seveda niso navedli zneska, kajti prihod v Berlin bi bil za Ronalda "galaktičen izziv".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.