Šport > Nogomet
24 ogledov

Ne omenjajte Balove odškodnine

gareth bale cristiano ronaldo EPA
Predstavniki Real Madrida novinarjem svetujejo, naj Cristianu Ronaldu ne omenjajo rekordne odškodnine, ki jo je kraljevi klub odštel za prestop Garetha Bala.

Cristiano Ronaldo se je leta 2009 preselil iz Manchester Uniteda v Real Madrid za takrat rekordnih 94 milijonov evrov. Štiri leta kasneje je španski nogometni velikan še povišal rekordno znamko na okroglih 100 milijonov, kolikor jih je Tottenhamu odštel za prestop Garetha Bala.

O odnosu najdražjih nogometašev na svetu je bilo v zadnjih letih prelitega veliko črnila, večkrat pa so se pojavila namigovanja, da se zvezdnika ne razumeta najbolje, saj se Ronaldo občasno ni veselil golov klubskega soigralca.

Pri Realu želijo narediti vse, da bi se prvi zvezdnik ekipe počutil kar se da dobro, zato večjim medijskim hišam svetujejo, naj se med intervjuji izogibajo vprašanj o Balovi odškodnini.

''Real Madrid je tako obremenjen z javno podobo, da so mi pred intervjujem z Balom naročili, naj v prispevku ne omenjam odškodnine. 'Ne vstavi v članek, koliko je stal Gareth Bale','' je predstavnike Reala citiral novinar Sunday Times Jonathan Northcroft.

''Razlog tiči v tem, da gre za rekordno odškodnino, Cristianu Ronaldu pa ni všeč, da je nekdo stal več kot on,'' je povedal Northcroft in dodal, da je Realovo željo upošteval.

Portugalski napadalec pa naj bi imel nekaj težav s spoštovanjem avtoritete v Realovi slačilnici, na kar je opozoril nekdanji trener, Vanderlei Luxemburgo, ki meni, da bo uspeh Zinedina Zidana odvisen prav od najboljšega strelca ekipe.

''Zidane je bil vodja v garderobi in Ronaldo se bo moral sprijazniti, da je glavni nekdo, ki ima izkušnje z vodenjem in razume igro.  Cristiano bo moral razumeti, da ni trener, temveč je to Zidane,'' je povedal Luxemburgo.

Ronaldo je bil eden izmed nogometašev, ki so odločno nasprotovali imenovanju Rafaela Beníteza, in eden glavnih razlogov, da je španski strateg po vsega šestih mesecih vzel slovo od madridskega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.