Šport > Nogomet
41 ogledov

Cristiano proti Oblaku rušil rekorde

Cristiano Ronaldo Real Madrid Atlético Madrid EPA
Portugalski zvezdnik je v torek zvečer postavljal nove mejnike.

Na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov je Real Madrid na stadionu Santiago Bernabéu visoko premagal Atlético Madrid (3:0), vse tri žoge je v mrežo Jana Oblaka pospravil Cristiano Ronaldo.

Portugalec, ki je s petimi goli na dveh četrtfinalnih tekmah pokopal že münchenski Bayern, je z drugim zaporednim hat-trickom (to mu je kot prvemu uspelo v izločilni fazi Lige prvakov) svoj izkupiček golov v elitnem evropskem tekmovanju dvignil že na 103. Od tega jih je 54 zabil doma, 47 v gosteh, dva na nevtralem terenu v dveh različnih finalih. 

52 od 103 golov v Ligi prvakov je Cristiano zabil v izločilni fazi tekmovanja. V svoji karieri je igral na 18 polfinalnih tekmah LP in na njih dosegel 12 zadetkov.

Ronaldo še naprej ruši tudi Realove mejnike. S tremi goli proti  Atléticu jih je v dresu "belega baleta" zabil že 400.

V Ligi prvakov je za enajstkratne evropske prvake igral 86 tekem in dosegel neverjetnih 88 golov ter dodal še 23 asistenc. Skupno je v Ligi prvakov zabeležil 31 asistenc, s čimer je prav tako rekorder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.