Šport > Nogomet
12 ogledov

Cristiano srečno ušel izključitvi, noče Francozov

Ronaldo Portugalska Izrael kvalifikacije za SP 2014 Alvalade EPA
Vse je bilo pripravljeno za to, da bi Cristiano Ronaldo na stadionu svojega nekdanjega kluba Sportinga povedel Portugalsko do nove zmage, toda nepričakovan remi z Izraelci jih je verjetno obsodil na nove dodatne kvalifikacije.

Nič ni na stadionu Joséja Alvaladeja šlo po načrtih lokalnega heroja Cristiana Ronalda. Portugalec, ki je prav iz vrst lizbonskih zeleno-belih prestopil k Manchester Unitedu, pri katerem je postal najdražji nogometaš na svetu, se je z reprezentanco vrnil na domačo zelenico Sportinga, kjer pa ga je skupaj z rojaki ob živce spravila reprezentanca Izraela.

Slednja je z golom Edena Bena Basata pet minut pred koncem rednega dela zadela za veliko točko, ki je Portugalce po vsej verjetnosti znova obsodila na igranje dodatnih kvalifikacij. Nervozni Ronaldo je srečno ušel hujši kazni že v 13. minuti, ko ga je z vlečenjem za dres povsem ob živce spravil eden izmed gostov, Ronaldo pa je s "Karate Kid udarcem" le za las zgrešil njegovo glavo.

Francija z mnogimi interesi v ozadju

Zvezdnik Real Madrida je kasneje vseeno dobil rumeni karton, a na namige, da ga je v luči prihajajočih dodatnih kvalifikacij dobil namerno, ostal skrivnosten. Brez dlake na jeziko je po tekmi tudi povedal, zakaj si ne želi pomeriti s Francijo.

"Teoretično je najmočnejša ekipa. V ozadju te tekme bi lahko bilo veliko interesov, zato si je nikakor ne želim. Če je kakšna reprezentanca, s katero si ne želim igrati, je to francoska. Zaradi različnih razlogov," je bil oster Ronaldo.

Dva avtobusa za žogo

"Rumeni karton? O tem ne morem govoriti. Fifa je zelo pozorna na te reči," je še dodal. "Dodatne kvalifikacije so najpomembnejše in ne želim jih izpustiti. Sodeloval bom na obeh tekmah. Moramo se izboljšati v veliko pogledih. Izrael je imel za žogo dva avtobusa, ko je tako, je težko zadeti. V drugem polčasu smo bili apatični, izgledali smo celo zaspano, stvari pa se nam niso dobro izšle. Občasno nam je zmanjkalo malce zrelosti, verjetno zato, ker smo imeli mlado ekipo z veliko novimi obrazi."

Nora brca Cristiana Ronalda, ki (na srečo) ni zadela cilja:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.