Šport > Nogomet
21 ogledov

Cristianovih sto golov: "To bo leto slavja!"

Lyon - Real Madrid
1/5
EPA
Oba superzvezdnika španske lige sta med tednom presegala meje mogočega. Lionel Messi je v dresu Barcelone presegel mejo 200 golov, Cristiano Ronaldo pa je v svojem 105. nastopu za Real Madrid zabil svoj stoti gol. Alfredo Di Stefano in Eusebio pa sta mu izročila zlati čevelj za naj strelca evropskih lig. Tako Argentinec kot Portugalec sta optimistična pred nadaljevanjem sezone. V videu najdete vse njegove gole, nadaljevanje prinaša galerijo z zlatim čevljem.

"Osvojiti zlati čevelj je zelo lepo, ampak pomembne so skupinske nagrade. Posamezniki prav tako sestavljajo ekipo. Slačilnica je zelo enotna za bitko na vse naslove. Zdaj prihaja tisto najtežje, vendar verjamem, da bo to leto slavja in da bomo skupaj osvojili pomembne reči," so besede Cristiana Ronalda, ki je dva dni pred tekmo Reala Madrida in Osasune na slavnosti prireditvi dobil prestižno nagrado zlati čevelj za najboljšega strelca v Evropi za sezono 2010/11.

Ronaldo je med tednom na svoji 105. tekmi za Real proti Lyonu zabil 99. in 100. gol za klub in prehitel legende, kot so Alfredo Di Stéfano (za sto golov je potreboval 114 tekem), Pahíño (118) in Hugo Sánchez (144). Nedotaknjen je ostal zgolj dosežek izjemnega Madžara Ferenca Puskása, ki je stotico dosegel že na svoji 101. tekmi za Real.

Lionel Messi je s prvim golom Viktorii Plzen dosegel dvestotico v dresu Barcelone, s hat-trickom pa se je do konca tekme Lige prvakov v Pragi ustavil pri 202 zadetkih. Na predstavitvi novih nogometnih čevljev je Messi pohvalil napredek večnih rivalov, toda opozoril, da je letos boljša tudi Barcelona:

"Izboljšali so se in so zdaj videti bolj kot ekipa, tako kot mi. To poletje so pripeljali nove igralce in moštvo še okrepili glede na prejšnje sezone. Pri Barçi imamo bolj ali manj enake nogometaše, a vseeno mislim, da smo močnejši kot lansko sezono. O El Clásicu sploh še ne razmišljamo, je še daleč stran. Bi kdaj zapustil klub? Zaradi denarja zagotovo ne. O tem bi razmišljal le, če ne bi več dosegal svoje ravni ali če bi klub začel dvomiti vame. Sicer na odhod nikoli ne bi niti pomislil."

Real bo na zanj nenavadno zgodnji tekmi v nedeljo ob 12. uri gostil Osasuno na Santiagu Bernabéu, a iz Španije že prihajajo poročila o izjemno dobri prodaji kart, tudi trener José Mourinho pa je izjavil, da raje igra opoldne kot ob 20. ali 22. uri. Barcelona bo na nedeljski večerni tekmi (ob 20.00) gostovala pri Athleticu Bilbau in njegovem norem trenerju "El Locu" Marcelu Bielsi.

Za primerjavo – Messijevih 200 golov za Barcelono v 12 minutah:

Španska liga, 12. kolo:

Mallorca : Sevilla 0:0

Real Betis : Málaga 0:0

Ob 22.00:
Levante – Valencia

Nedelja ob 12.00:
Real Madrid – Osasuna

Ob 16.00:
Granada – Racing Santander
Zaragoza – Sporting Gijon

Ob 18.00:
Espanyol – Villarreal
Rayo Vallecano – Real Sociedad

Ob 20.00:
Athletic Bilbao – Barcelona

Ob 22.00:
Getafe – Atletico Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.