Šport > Nogomet
18 ogledov

Črnogorski selektor: "Angleži iščejo izgovore"

Gerrard Črna gora Anglija avtobus kvalifikacije za SP 2014 EPA
Črnogorski selektor Branko Brnović pred torkovo tekmo z Anglijo, ki bo verjetno odločilna v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2014, pregovorno ni izbiral besed. Brnović je Otočane označil za ekipo, ki igra samo na dolge žoge, in ki misli, da ima mesto v Braziliji že zagotovljeno. Angleži so pred tekmo namreč izrazili nezadovoljstvo nad zelenico v Podgorici.

"Danes sem v medijih bral mnenja nekaterih angleških igralcev o tem, kako naj bi izgledalo igrišče. Kolikor jaz vem, so Angleži tisti, ki so imeli vedno raje dolge podaje. To podpira prepričanje, da se te tekme oni bolj bojijo kot mi," je na vroči novinarski konferenci v Podgorici začel udrihati Branko Brnović, ki s Črnogorci na lestvici skupine H pred Anglijo vodi za dve točki.

Brnovića je poleg kritik na račun zelenice mestnega stadiona v črnogorski prestolnici zbodlo tudi dejstvo, da je Angleška nogometna zveza (FA) za novembrski termin že rezervirala prijateljski tekmi proti Nemčiji in Argentini, ko bodo sicer na sporedu dodatne kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji, kjer bo morala igrati drugouvrščena ekipa iz skupine.

"Morda so prijateljske tekme organizirali že pred kvalifikacijami," je nadaljeval Brnović. "Morda jih bodo morali po jutrišnji tekmi odpovedati. Menim, da bi jih to jutri lahko pokopalo. Zavedamo se, da igramo proti zelo močni reprezentanci. Ampak igramo na našem stadionu, imamo zelo dobre igralce in Angleži se bodo morali zares potruditi, da bi nas premagali."

Velik test zrelosti za Rooneyja

Zadnji obračun teh nasprotnikov se je v nekdanji jugoslovanski republiki končal klavrno za zvezdnika Wayna Rooneyja, ki je kvalifikacijsko tekmo za nastop na Euru 2012 zapustil z rdečim kartonom, zaradi katerega je moral izpustiti dve tekmi turnirja na Poljskem in v Ukrajini.

Napadalec Manchester Uniteda je v Podgorici brcnil Miodraga Džudovića, pred "balkanskimi taktikami" pa zdaj Rooneyja in ostale soigralce svarijo prav vsi na Otoku. O umazanih prijemih je spregovoril tudi kapetan ekipe Steven Gerrard, v svoji kolumni za tabloid The Sun pa je svojega naslednika opozoril tudi nekdanji kapetan treh levov Alan Shearer.

"Kolikor jaz vem, je bil Rooney tisti, ki je zadnjič napadel našega igralca, ne obratno," je bil piker Brnović. "Vem, da naša napadalca (Stevan) Jovetić in (Mirko) Vučinić vedno dobivata močne brce, a se nikoli ne pričakujeta. Angleške legende že iščejo izgovore za tisto, kar se bo zgodilo jutri."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.