Šport > Nogomet
14 ogledov

Cruyff: "Messi ne bi smel igrati"

Valter Birsa gol veselje slavje
1/8
Žurnal24 main
Iz Španije prihajajo poročila, da naj bi bil Leo Messi pripravljen za tekmo Lige prvakov z Rubinom. Valter Birsa v torek z Auxerrom gosti Real Madrid. "Manjka mu nekaj hitrosti," pravi francoski trener.
Brez Rooneyja v Valencii
Angleški napadalec Wayne Rooney preživlja strelsko in ljubezensko krizo, za nameček pa se je na tekmi Manchestra Uniteda pri Boltonu še poškodoval. Klub ga je pred gostovanjem pri Valencii v Ligi prvakov tako pustil doma, a poškodba gležnja vseeno ni hujše narave.

Medtem ko se Real Madrid ubada s problemom zabijanja golov, je Auxerre samo srečen, da je lahko tukaj. Palček in velikan se bosta v torek pomerila v drugem kolu Lige prvakov, v prvi postavi pa spet pričakujemo tudi slovenskega reprezentanta Valterja Birso.

Za španske medije je trener domačih Jean Fernández opisal vsakega igralca posebej, tudi Birso. "Slovenec, tehnično zelo dober. Izvaja naše proste strele. Manjka mu nekaj hitrosti z žogo v nogah. V lanski sezoni je zabil tri gole," je Fernandez spet opozoril na eno redkih pomanjkljivosti Birse – vzdržljivost. Šempetrčan seveda zelo redko oddela celo tekmo. Fernández je, zanimivo, na tekmo povabil tudi Zinedina Zidana, katerega je treniral pri Cannesu. Nekdanji nogometaš Reala Madrida je ponudbo zavrnil.

Tako kot Auxerre je tudi kraljevi klub na zadnji ligaški tekmi zgolj remiziral. Bolj "drag" je bil Realov remi pri Levanteju (0:0), po katerem jih je znova prehitela Barcelona. Beli balet je bil spet brezzob pred vrati: "Ni to, da nimamo kakovosti, saj vemo, da imamo dokazane strelce, toda v tem trenutku preprosto ne dajejo golov. To je moja edina skrb," pred tekmo pravi trener Špancev José Mourinho.

Messi po hitrem okrevanju že treniral
Španski mediji poročajo, da naj bi poškodovani Lionel Messi sedel na klopi za rezervne igralce že v sredo na srečanju Lige prvakov, ko bo Barcelona gostovala v Rusiji. Trener Kataloncev Pep Guardiola naj bi Argentinca poslal v igro le, če bi bilo to zares nujno potrebno.
FOTOGRAFIJE S TRENINGA LEA MESSIJA Z MOŠTVOM

Prejšnji teden, ko je Čeh Tomaš Ujfaluši na prvenstveni tekmi v zadnjih minutah storil grob prekršek nad Messijem in mu poškodoval gleženj, so Argentincu napovedali vsaj dva tedna prisilnega počitka. Vendar je argentinski mojster nogometne žoge okreval hitreje od pričakovanj in naj bi že v sredo, na tekmi Lige prvakov med Barcelono in Rubinom iz Kazana, kandidiral za nastop. Guardiola naj bi ga poslal na zelenico le v skrajni sili, saj ne želi tvegati obnovitve poškodbe.

Španskim novinarjem je Messi zaupal: "Verjamem, da bom zagotovo nastopil v naslednjem kolu španskega pokala, ko bomo igrali proti Mallorci. To bo zame pravi test pripravljenosti. Pomembno je le, da me v tem trenutku gleženj ne boli in da je oteklina že preteklost." Argentinca čaka tudi morebiten nastop 8. oktobra na tekmi proti Japonski, saj ga je selektor gavčev kljub poškodbi že vpoklical. Pri Barceloni bodo verjetno želeli nastop njihovega zvezdnika zaradi poškodbe preprečiti, saj gre za prijateljsko srečanje in njegov nastop ni nujen.

Z Messijevim (predčasnim) igranjem pa se ne strinja legenda kluba, Nizozemec Johan Cruyff. "Poškodba, ki ni popolnoma zaceljena, lahko povzroči preglavice ne le na tej tekmi, ampak tudi v nadaljnji karieri. Moštvo lahko proti Rubinu deluje dobro tudi brez Messija, poleg tega pa za Argentino ne bi smel igrati niti proti Japonski. Igranje bi ogrozilo zdravje igralca,“ je prepričan Cruyff.

Liga prvakov, 2. kolo, pari (torek):

Skupina E
Basel – Bayern München
AS Roma – CFR Cluj

Skupina F
Chelsea – Olympique Marseille   
Spartak Moskva – Žilina (ob 16.30)

Skupina G
Auxerre – Real Madrid
Ajax Amsterdam – AC Milan

Skupina H
Partizan Beograd – Arsenal
Braga – Šahtar Doneck

(Sreda)
Skupina A
Tottenham Hotspur – Twente Enschede
Inter Milan – Werder Bremen

Skupina B
Hapoel Tel Aviv – Olympique Lyon
Schalke 04 – Benfica

Skupina C
Valencia – Manchester United   
Rangers – Bursaspor

Skupina D
Rubin Kazan – Barcelona (ob 16.30)
Panathinaikos – FC Köbenhavn

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.