Šport > Nogomet
28 ogledov

Čudeži "Sarme" niso preprečili finala Rimljanov

Müller Schweinsteiger Van Buyten Neuer Bayern München Wolfsburg DFB Pokal polfin
1/20
EPA
Inter je v sredo zvečer po domačem porazu proti AS Romi izpadel še iz polfinala italijanskega pokala, ki bi lahko dokončno zapečatil usodo trenerja Andree Stramaccionija (2:3). Finale bo tako še kako eksploziven, saj se bodo sinovi volkulje za trofejo v prestolnici pomerili z mestnimi rivali Laziem. PSG v Franciji izpadel po enajstmetrovkah.

Samir Handanović je z dvema fantastičnima obrambama ohranil vodstvo Interja do polčasa povratne polfinalne tekme italijanskega pokala proti AS Romi. Črno-modri, za katere bi bila po rezultatu iz Rima dovolj zmaga z enim golom, so kljub slabši igri povedli v 21. minuti, ko je izjemen protinapad po izmenjavi številnih dvojnih podaj, na koncu z veteranom Tommasom Rocchijem, zaključil Jonathan.

Inter je dvakrat čudežno preživel po posredovanjih slovenskega reprezentančnega vratarja, ki je najprej iz oči v oči ustavil Mattio Destra, v enem zadnjih napadov polčasa pa še Alessandra Florenzija, potem ko so se pred njegovimi vrati povsem sami znašli kar trije nogometaši.

Nič pa ni mogel Handanović storiti po desetih minutah nadaljevanja, ko je pred njega še enkrat prišel Destro, nekdanji član Interjevega mladinskega pogona, ki na popravnem izpitu ni grešil. Isti nogometaš je dobrih 20 minut pred koncem tekme zasluženo zadel tudi za vodstvo Rome, ko je pred Handanovićem v mrežo pospravil podajo Federica Balzarettija.

Do konca mreža Interja do vrha polna

Po zadetku Vasilisa Torosidisa je bilo v Milanu že 1:3, ko si je grški krilni nogometaš lepo ustavil žogo s prsmi in jo z volejem prek roke Handanovića poslal v gol. Zadetek Rickyja Álvareza, ki je z roba kazenskega presenetil nepremičnega Maartna Stekelenburga, je bil tako le tolažilna nagrada za razočarane interiste, ki so spet izobesili nekaj transparentov za povratek Joséja Mourinha.

Handanović je v zadnjih revijalnih minutah rešil še višji poraz milanskega kluba. Inter je po slovesu od Evropske lige dokončno ostal brez možnosti za vsaj eno trofejo, trener Andrea Stramaccioni pa bi lahko slabo sezono v naslednjih dneh plačal tudi s svojo glavo.

Strašljivi Bayern s šestico v finale

Bayern je že v torek z novo zastrašujočo predstavo prihrumel v finale nemškega pokala, potem ko je na Allianz Areni proti Wolfsburgu blestel švicarski reprezentant Xherdan Shaqiri, ki je pripravil tri zadetke in enega zabil tudi sam, rezervist Mario Gómez pa je v vsega šestih minutah zabil hat-trick za 6:1.

Shaqiri Benaglio Bayern München Wolfsburg DFB Pokal polfinale | Avtor: EPA EPA
Gómez je v igro vstopil v 77. minuti in mrežo gostov zatresel kar trikrat med 80. in 86. minuto za še eno v nizu visokih zmag Bavarcev v letošnji sezoni. Novi nemški prvaki, 23. zvezdico so si šest kol pred koncem 1. Bundeslige zagotovili na začetku meseca, v polfinalu Lige prvakov pa jih naslednji teden čaka Barcelona, se bodo v finalu na berlinskem olimpijskem stadionu pomerili z zmagovalcem sredinega obračuna med Stuttgartom in Freiburgom.

"Wolfsburg nam je dolgo časa oteževal reči. Na začetku nismo bili povsem pri stvari, ob polčasu pa sem igralcem rekel, da mislim, da moramo nekaj spremeniti in očitno je delovalo," je po tekmi dejal odhajajoči trener Jupp Heynckes, čigar moštvo se je brez suspendiranega Francka Ribéryja in poškodovanega Davida Alabe nato le ujelo.

Shaqiri šov

"Vesel sem, da je Mario (Gómez) dosegel hat-trick. To samo dokazuje, da imamo tri vrhunske napadalce v tem moštvu," je še dodal Heynckes. Drugi Mario ekipe in letos nesporno prvi napadalec Bayerna, Mario Mandžukić, je proti nekdanjemu klubu začel golijado v 17. minuti, ko je akcijo dobro pripravil njegov dobri prijatelj Shaqiri.

Po podaji albanskega Švicarja je kasneje zadel tudi Arjen Robben, medtem ko je gostom tik pred polčasom sicer uspelo znižati prek Brazilca Diega, ki je z močnim strelom od daleč ugnal nemočnega Manuela Neuerja na Bayernovem golu.

Podobno neustavljiv je bil strel Shaqirija kmalu po začetku nadaljevanja, ki je postrgal travnato površino Allianz Arene in končal v mreži tik ob vratnici njegovega reprezentančnega kolega Diega Benaglia. Navdušujoči Shaqiri je v 80. minuti še prodrl in po 20-metrskem sprintu namestil prvi gol Gómezu. Nemški reprezentant, ki verjetno igra svoje zadnje tekme na Bavarskem, je do konca zabil še dvakrat.

Italijanski pokal (Coppa Italia), polfinale:

Inter Milan : AS ROMA 2:3 (1:0) /1:2/
Jonathan (22), Álvarez (80); Destro (55, 69), Torosidis (74)
Handanović je odigral celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi.

Že odigrano:
LAZIO : Juventus 2:1 (0:0) /1:1/
González (53), Floccari (90); Vidal (90)

Finale, 26. maja, Rim (Stadio Olimpico):
Lazio – AS Roma

Nemški pokal (DFB Pokal), polfinale:

STUTTGART : Freiburg 2:1 (2:1)
Boka (9), Harnik (28); Rosenthal (14)

Že odigrano:
BAYERN MÜNCHEN : Wolfsburg 6:1 (2:1)
Mandžukić (17), Robben (35), Shaqiri (50), Gómez (80, 83, 86); Diego (45)

Finale, 1. junij, Berlin (Olympiastadion):
Bayern München – Stuttgart

Francoski pokal (Coupe de France), četrtfinale:

Lens : BORDEAUX 2:3 (1:0)
Carrasso (14/a.g.), Bergdich (90); Sertic (59), Diabeté (81, 86)

EVIAN THONON GAILLARD : Paris Saint-Germain 1:1* (1:1, 4:1)
Khelifa (44); Pastore (8) 
RK: Motta (118/PSG)
* – po enajstmetrovkah

Že odigrano:
TROYES : Nancy 3:0 (0:0)
Bréchet (52), Faussurier (75), Camus (81)

Saint-Étienne : LORIENT 1:2 (0:1)
Aubameyang (75); Barthelme (44), Aliadière (90)

AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala
/X:Y/ – v poševnicah je rezultat prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.