Šport > Nogomet
20 ogledov

''Čudovito je, da ti Mou dvakrat čestita''

mura yakin jose mourinho Reuters
Trener Basla Murat Yakin je po drugi zaporedni zmagi proti Chelseaju sijal od ponosa in priznal, da je užival v čestitkah Joséja Mourinha.

Švicarski Basel je v petem krogu Lige prvakov premagal Chelsea (1:0) in varovancem Joséja Mourinha prizadejal še drugi poraz v letošnji sezoni najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

Tekmo je v 87. minuti odločil Mohamed Salah, ki je vendarle izkoristili enega od 16 strelov, kolikor so jih proti vratom angleškega kluba sprožili Švicarji. ''Dve zmagi proti Chelseaju sta nekaj zgodovinskega. Proti njim smo odigrali že štiri tekme, zato nismo več prestrašeni,'' je povedal Yakin in dodal: ''Zelo sem vesel za ekipo in za vse, ki so bili temu priča na stadionu. Da mi je Mourinho moral dvakrat čestitati, je nekaj čudovitega. V drugem polčasu smo nadzorovali potek srečanja, imeli več poskusov in na koncu se je izšlo. Poraza ali remija si nismo zaslužili. Navijači so nas podpirali polnih 90 minut. Zmage so si želeli prav toliko kot mi.''

Yakin po tekmi ni mogel prehvaliti Salaha in je dejal, da si švicarski klub zasluži napredovanje v osmino finala Lige prvakov. ''Veseli smo, da imamo Salaha, saj privablja veliko pozornosti, kadar je v vrhunski formi. On je atrakcija. Odličen občutek je, da smo še vedno v igri za napredovanje,'' je dejal Yakin.

Basel je z osmimi točkami na drugem mestu skupine E in se bo za napredovanje pomeril s Schalkejem, ki ima točko manj.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.