Šport > Nogomet
11 ogledov

Čustveni Piqué: Ti si moj angel varuh

gerard pique carles puyol EPA
Španski branilec Gerard Piqué se je s pismom poklonil svojemu prijatelju in soigralcu Carlesu Puyolu, ki po koncu sezone zapušča Barcelono.

Kapetan Barcelone Carles Puyol je v torek oznanil, da se po 15 letih poslavlja od španskega nogometnega prvaka. Tiskovne konference se je udeležil tudi branilec Gerard Piqué, ki je v zapisu na družabnem omrežju Facebook svojega prijatelja označil za ''angela varuha'' in priznal, da španski nogometni velikan nikoli ne bo našel primerne zamenjave za legendarnega branilca.

gerard pique | Avtor: Reuters Reuters
''Rad bi ti povedal, da bom pogrešal najine pogovore v garderobi, tvoje nasvete in predvsem šale na igrišču. Ti si edinstven in nenadomestljiv. Smejim se tistim, ki pravijo, da bi podpisali z 'novim Puyolom'. Čaka jih dolgo iskanje, saj ga nikoli ne bodo našli. Prišel je ta dan. Odhajaš. Čeprav je to zakon življenja, si brez tebe ne morem predstavljati igranja v Barceloni. Če se spomnim Pariza ali Rima, najprej pomislim nate, kako dviguješ evropski pokal. Na Wembleyju si čast prepustil Abiju, kar te dela še izjemnejšega. Moja generacija in mlajši nogometaši ne vedo, kaj je Barça brez Puyola v obrambi, s trakom na roki in številko pet na hrbtu. Mislim, da nič več ne bo, kot je bilo,'' je zapisal Piqué in dodal nekaj besed o njunih začetkih. "Od prvega dne sva se zelo dobro razumela tako na igrišču kot zunaj njega. Ob tebi sem se počutil varnega. Vedel sem, da če bom naredil napako, me boš rešil. Ti si moj angel varuh. Hvala za vse, Puyi.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.