Šport > Nogomet
17 ogledov

Da Silva podpisal za Maribor

Žurnal24 main
Vodilno moštvo 1. slovenske nogometne lige Maribor je predstavilo novo okrepitev. To je postal Brazilec Joao Gabriel Da Silva, dosedanji član ljubljanske Olimpije.

Šestindvajsetletni vezist je z novimi delodajalci podpisal pogodbo do januarja 2013, poroča spletna stran kluba.

Da Silvi so se v Ljubljani po koncu jesenskega dela odrekli, a nekdanjemu igralcu nekaterih hrvaških klubov in slovenskih Primorja, Laboda Drave in Olimpije (ta naj ne bi ničesar vedela o četrtkovem prestopu Sebastjana Cimirotića v Luko Koper) ni bilo treba dolgo čakati na novo ponudbo.

"Vem, kam prihajam. Maribor je številka ena v Sloveniji, poznan tudi izven slovenskih meja. Želim pomagati moštvu do naslova prvaka in da se nato izkažemo tudi na evropskem prizorišču. O Olimpiji ne bi veliko govoril, pomnim prijetne in manj prijetne trenutke. Do poškodbe sem dobro igral, potem se je spremenil odnos v klubu. Od razočaranega igralca pa ni posebne koristi. Mariborsko zgodbo začenjam z novimi motivi. Seveda bo zelo dobrodošla prisotnost Marcosa Tavaresa. Ni mi le prijatelj, ampak že skoraj kot brat. V stikih sva ves čas mojega bivanja v Sloveniji, zahvaljujem se Marcosu in športnemu direktorju Zlatku Zahoviču za sklenjen dogovor o prestopu v Maribor," je za spletno stran Maribora povedal Da Silva.

V zadnjih dneh so nekaj sprememb predstavili tudi v Celju, kjer so se okrepili z Ivanom Firerjem, ki je bil v prvi polovici sezone 2010/11 član Drave, sporazumno pa so se po izteku pogodbe razšli z Maximilianom Klebčarjem. Triglav Gorenjska pa je prav tako sporazumno prekinil sodelovanje z Josipom Špeličem, ki je v Kranj prišel poleti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.