Šport > Nogomet
19 ogledov

Dal bi življenje, da bi bil znova selektor

Maradona ima veliko željo, da bi še enkrat postal selektor Argentine. (Foto: Reu Žurnal24 main
Diego Armando Maradona bi dal svoje življenje v zameno, da bi bil lahko še enkrat selektor argentinske reprezentance, ki jo je moral zapustiti po porazu v četrtfinalu SP proti Nemčiji.

Razvpiti argentinski nogometni strateg, nekdanji nogometni zvezdnik, Diego Armando Maradona še ni opustil upov o vrnitvi na položaj selektorja "gavčev". "Dal bi življenje, da bi bil še enkrat selektor reprezentance," je v značilnem, s čustvi nabitem tonu, dejal kontroverzni Maradona v intervjuju za televizijsko mrežo Fox Sports.

Odpovedal bi se tudi sodelavcem
Maradona bo prihodnji mesec slavil svoj 50. rojstni dan, vidno shujšan pa je javnosti v svojem domu v predmestju Buenos Airesa razkril, da za njegove storitve ni prav veliko zanimanja in da je brez kluba: "Mehičani so dejali, da me nočejo. Portugalci, ne vem." Maradona se je pripravljen za želeno selektorsko mesto odreči tudi svojim bližnjim sodelavcem, na katere so po svetovnem nogometnem prvenstvu letele številne kritike.

Začasni argentinski nogometni selektor je Sergio Batista, ki bo na tem položaju do konca leta. Lionel Messi in druščina so pod vodstvom Batiste v Buenos Airesu premagali svetovne prvake Špance, pred tem pa ugnali tudi Irce. Batista je na selektorskem mestu nasledil Diega Maradono, ki po ponižujočem porazu proti Nemčiji v četrtfinalu mundiala ni več užival zaupanja vodstva argentinske nogometne zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.