Šport > Nogomet
122 ogledov

Dan, ko je trepetal Liverpool

1/18
Žurnal24 main
Stadion za Bežigradom, 24. 9. 2003, 1. kolo pokala Uefa. Olimpija remizira z Liverpoolom. Edini gol za zmaje doseže Tonči Žlogar, izenači Michael Owen. Prizori s te in povratne tekme v galeriji.

Kdo je igral na tem znamenitem obračunu? Za Olimpijo: Borut Mavrič, Igor Lazič (od 46. Dejan Grabič), Fausto Budičin, Enes Handanagič (od 29. Gregor Mirtič), Janez Aljančič (od 36. Jalen Pokorn), Branko Ilić, Anton Žlogar, Marko Barun, Nedim Jusufbegović, Mladen Rudonja, Blaž Puc. Za Liverpool: Jerzy Dudek, Hyypia, Harry Kewell, Emile Heskey, Michael Owen, Vladimir Šmicer, Danny Murphy (od 15. Steven Gerrard), Salif Diao (od 70. Steve Finnan), John Arne Riise, Anthony Le Tallec (od 87. Welsh), Igor Biščan.

Veliko Ljubljanice je že preteklo od zadnjega nastopa Olimpije – da, neke druge Olimpije – v evropskih pokalih. V zgodovino se bo zapisala predvsem domača tekma z Liverpoolom septembra 2003, ko je zmajem z remijem uspel nesluten podvig. Utrinke z zdaj že porušenega Bežigrada poglejte v galeriji. Na povratni tekmi so rdeči slavili s 3:0.

"Zelo sem zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Pred tekmo sem igralcem naročil, naj na igrišču pustijo svoje srce. Igrali smo svojo igro in uspeli. Čeprav sem že po prvem polčasu ostal brez treh igralcev, to ni bistveno vplivalo na kakovost naše igre, ker so tudi menjave odigrale zelo dobro,"
je po enem najznamenitejših srečanj – konkurenco mu delata obračuna z Milanom in Benfico – v zgodovini ljubljanskega kluba dejal tedanji trener Suad Beširovič, ki se je moral posloviti s klopi zaradi pretiranega hudovanja nad sodniki.

Znameniti francoski strateg na klopi Angležev Gerrard Houllier pa je dejal: "Najprej bi rad čestital nasprotniku za dobro tekmo. Igral je zelo srčno. Tudi vzdušje je bilo zelo prijetno. Vedeli smo, da bo Olimpija igrala nad svojimi sposobnostmi. Mi bi lahko sicer že po prvem polčasu izkoristili svoje priložnosti. Olimpija je izkoristila edino, zato si je zaslužila končni rezultat. Igrišče nam ni dopustilo tekoče igre. Prebudil nas je šele prejeti zadetek. 1:1 v gosteh je dober izid, saj nam omogoča napredovanje. Zadovoljen sem tudi, da je Owen z 21. zadetkom podrl klubski rekord Iana Rusha v zadetkih na evropskih pokalih."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.