Šport > Nogomet
39 ogledov

Da/ne: Pepova odločitev bo znana danes

Guardiola Barcelona Chelsea Liga prvakov polfinale povratna tekma novinarska kon EPA
Sredin sestanek Barceloninega trenerja Josepa Guardiole in predsednika kluba Sandra Rosella je pri Guardioli doma trajal kar štiri ure. Trener Blaugrane naj bi Rosellu dejal, da zaradi izčrpanosti ne more več voditi kluba, a mu je predsednik dal dan razmisleka. Vse bo znano v petek, ko bo Guardiola nastopil na novinarski konferenci.

Sodeč po zapisih v španskih medijih, Josep Guardiola še nikoli v svoji kratki trenerski karieri ni bil bližje odhodu iz Barcelone. Nekdanji nogometaš in kapetan kluba je leta 2008 zamenjal odstavljenega Franka Rijkaarda in začel najuspešnejše obdobje v zgodovini katalonskega ponosa, ki pa je po porazu v polfinalu Lige prvakov in najverjetnejši izgubi španskega naslova proti večnemu rivalu Realu Madridu pred hitrim koncem.

• Blanc in Villas-Boas kandidata za klop Barcelone
• Guardiola po porazu: "O prihodnosti v naslednjih dneh"

Guardiola je skozi celotno sezono odlašal z enoletnim podaljšanjem pogodbe, ki se mu izteče ob koncu letošnje, dan po tekmi na Camp Nouu proti Chelseaju pa sta se s predsednikom kluba Sandrom Rosellom dobila na kar štiriurnem sestanku pri trenerju doma. Vsebina in zaključki sestanka sicer uradno niso znani, a naj bi Guardiola ob prisotnosti športnega direktorja Andonija Zubizarrete in tehničnega sekretarja Joséja Maríe Orobitga dejal, da ni pripravljen nadaljevati zgodbe na klopi Barcelone.

Vzel si bo leto oddiha

Rosell je svojemu trenerju dal še dan razmisleka, čeprav sta oba katalonska športna dnevnika, Sport in El Mundo Deportivo, poročala, da se je Guardiola odločil oditi. Ravno v petek bo Barça po izpadu iz Lige prvakov prvič trenirala, takrat pa naj bi trener svojim igralcem tudi sporočil svojo končno odločitev. Skoraj vsi novinarji, ki so blizu Barceloninemu taboru, pa so si enotni, da Guardiola, če se bo odločil oditi, ne bo prevzel nobenega drugega kluba, ampak si bo vzel leto počitnic.

V vsakem primeru je bivši kapetan Blaugrane že zdaj najuspešnejši trener Barcelone vseh časov, saj je v štirih letih osvojil tri španska prvenstva, dve Ligi prvakov in en kraljevi pokal, še enega pa bi lahko svoji zbirki dodal 25. maja, ko bo Barcelona v finalu na Mestalli igrala proti Athleticu Bilbau. Tem lovorikam je dodal še tri španske superpokale, dva evropska superpokala in dva naslova svetovnega klubskega prvaka. Leta 2011 je postal najboljši trener leta po izboru Fife.

Pri Barceloni kljub čakanju na Guardiolino odločitev niso stali križem rok in imajo že pripravljen "plan B", če bo njegova odločitev negativna. Najresneje se omenjajo imena trenerja Athletica Bilbaa Marcela Bielse, francoskega selektorja Laurenta Blanca in v Grčiji izjemno uspešnega španskega stratega Ernesta Valverdeja. V zadnjem času je vzniknilo tudi ime nedavno odstavljenega trenerja Chelseaja Andréja Villasa-Boasa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.