Šport > Nogomet
22 ogledov

Danski navijač bo plačal dvojno: 250 tisoč!

navijač Danska Švedska Koebenhavn Köbenhavn Herbert Fandel EPA
Danski navijač, ki je 2. junija 2007 v Köbenhavnu z napadom na sodnika poskrbel za prekinitev kvalifikacijske tekme za Euro 2008 med Dansko in Švedsko, bo moral po odločitvi sodišča plačati kar 250 tisoč evrov odškodnine danski nogometni zvezi.

Tekma je bila prekinjena dve minuti pred koncem pri izidu 3:3, pozneje pa so zmago dodelili Švedom. "Navijač je zlomil varnostno ograjo, ki je okoli zelenice na stadionu Parken, in stekel na igrišče. Napadel je sodnika in ga poskušal udariti. Danska nogometna zveza zaradi tega naslednjih dveh mednarodnih tekem ni smela igrati na omenjenem stadionu, morala pa je plačati tudi denarno kazen," je zapisano v pojasnilu sodišča, v katerem navajajo še to, da je danska zveza izgubo ocenila na 295 tisoč evrov in da mora ta gledalec poravnati nastalo škodo.

Ta kazen je sicer kar dvakrat višja od tiste, ki je bila izrečena na prvem sojenju leta 2009. Več kot očitno je, da se ponorelemu navijaču pritožba na prvotno sodbo ni preveč izplačala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.