Šport > Nogomet
16 ogledov

''Odločitev ni padla čez noč''

finale pokala, celje : maribor milanič zahovič Boštjan Tacol
Nogometni klub Maribor je na današnji tiskovni konferenci tudi uradno predstavil novega/starega trenerja Darka Milaniča.

"Mislim, da bo to najkrajša predstavitev. Je pionir novodobnega Maribora, dodal je to, kar Maribor potrebuje," je uvodoma dejal športni direktor Zlatko Zahović ob predstavitvi Darka Milaniča, ki je po dveh letih in devetih mesecih spet prevzel vajeti trinajstkratnih državnih prvakov.

Ti imajo trenutno šest točk zaostanka za vodilno Olimpijo. Zadnji poraz proti Celju je odnesel Krunoslava Jurčića, z Milaničem pa naj bi vijoličasti spet prišli v ustaljene tirnice in do novega naslova. "Zavedam se, da Maribor v primerjavi s tedanjim obdobjem, ni isti. Je zrasel, vmes se je zgodilo marsikaj lepega," so bile Milaničeve uvodne besede. Povedal je, da ga je k vnovičnemu prihodu v Maribor prepričalo iskreno povabilo športnega direktorja Zahoviča. "Nisem imel ovir, potrdil sem, še preden je dokončal stavek."

Na vprašanje, ali se zaveda vseh pritiskov, je odgovoril: "To mi je bilo popolnoma jasno. Že ob mojem prvem prihodu sem se zavedal tega. Če bi izbiral med bremeni, potem nikoli ne bi bil trener Maribora." Čaka ga derbi z Olimpijo v Ljudskem vrtu, naloga pa je zahtevna. "Imam malo časa, a tudi dovolj, da bodo fantje dojeli, kaj si želim. Igro spraviti na nivo z veliko dinamike."

Zahovič je tudi pojasnil razloge, zakaj so se razšli z Jurčićem. "Pričakovali smo nadgradnjo jesenskega dela, po vrhunskih pripravah pa je bilo slabše. Proti Celju je kar 7000 gledalcev doživelo razočaranje. Ta odločitev ni padla čez noč. Jurčić, ki je vrhunski trener, je spremenil sistem igre, ki pa ga ekipa ni sprejela. Ni problem prevzeti bremena, zato smo tudi tukaj. Dejstvo je, da moramo biti proti Celju ali Chelseaju enako pragmatični, ti igralci morajo na vsaki tekmi 'krvaveti', drugače rezultata ne bo," je povedal športni direktor Zahović.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.