Šport > Nogomet
24 ogledov

Super Mario rešil super tekmo: City prek Spursov!

Richards Bale Manchester City Tottenham Premier League Anglija Premier League pr
1/5
EPA
Nedelja se je v angleški Premier League začela spektakularno. Manchester City je v 94. minuti premagal Tottenham in ga oddaljil od bitke za naslov (3:2). Arsenal je doma izgubil z Manchestrom Unitedom (1:2).

Kandidati za naslov? Tottenham Hotspur so pri Manchester Cityju to potrjevali iz napada v napad in po zaostanku z 0:2 grozili celo za zmago na stadionu Etihad, na koncu pa ostali brez vsega, ko je Mario Balotelli z zadnjim strelom na tekmi iz enajstih metrov prinesel zmago Cityju. V izenačenem prvem polčasu je praktično edino priložnost zapravil Sergio Agüero, ki je pred vratarjem Bradom Friedlom streljal točno v ameriškega vratarja. Cityjev napadalni dvojec Edin Džeko – Agüero sicer spet ni deloval na isti valovni dolžini, zato pa je v drugem polčasu za vodstvo sinjemodrih poskrbela naveza v zvezni vrsti. David Silva si je na sredini izboril nekaj prostora in v prostoru zaposlil samega Samirja Nasrija, ki je z močnim strelom pod prečko premagal Friedla.

Začelo se je norih nekaj minut, v katerih je City na 2:0 povišal že iz praktično naslednje priložnosti, ko je po podaji iz kota Joleon Lescott v padcu nekako uspel poriniti žogo čez golovo črto, Spurse pa je v igro s katastrofalnim posredovanjem vrnil črnogorski branilec Stefan Savić, ki je nenevarno dolgo žogo odbil točno v prostor Jermainu Defoeju, angleški napadalec pa je obšel vratarja Joa Harta in znižal.

Tottenham je izkoristil šok v vrstah Cityja, in to na kakšen način – Gareth Bale je dobil žogo na robu kazenskega prostora in jo s svojo atomsko levico poslal prek vratarja Harta v njegov zgornji kot. Trener Roberto Mancini je nemudoma reagiral in v lovu za zmagovitim golom poslal rojaka Maria Balotellija, ki pa se razen novega rumenega kartona za svojo bogato zbirko ni proslavil do samega zaključka tekme. Sinjemodri polovici Manchestra je dih zastal v 91. minuti, ko je Savić napravil novo kardinalno napako in v protinapad poslal Bala, čigar podaje pa iz enega metra v prazno mrežo ni uspel pospraviti Defoe.

Drame še ni bilo konec, saj je v 94. minuti, zadnji v sodnikovem podaljšku, Balotelli ušel Ledleyju Kingu, ki ga je nerodno podrl in zakrivil enajstmetrovko. Balotelli je odgovornost prevzel na lastna pleča in pregovorno "hladen kot špricer" premagal Friedla in odločil tekmo. Italijan takrat verjetno sploh ne bi smel biti na igrišču, saj je po skoku s Scottom Parkerjem (po vsej verjetnosti namenoma) brcnil angleškega reprezentanta, ko je ta ležal na tleh, a sodnik Howard Webb incidenta ni videl.

Edini, ki še sledi Cityju, je Manchester United. Ta je v zanimivi tekmi, kjer so se priložnosti vrstile na obeh straneh, ugnal topničarje. Odločilni zadetek je v 81. minuti zabil Danny Welbeck. Rdeči vragi so se nato uspešno upirali pritisku gostiteljev in tako za Cityjem še vedno zaostajajo le za tri točke.

Liverpool v krizi: boljši še Bolton

Niz desetih zaporednih zmag Liverpoola proti Boltonu v Premier League se je končal na tekmi 22. kola, ko so redsi v gosteh klonili z 1:3. Za Bolton je bila to zelo pomembna zmaga v boju za obstanek, Liverpool pa še naprej zelo slabo igra proti ekipam s spodnjega dela lestvice.

Dalglish napadel svoje nogometaše: "Kdo pa mislijo, da so?!"

Redsi so bili že od prve minute neprepoznavni. Bolton je medlo igro gostov prvič izkoristil že v 4. minuti, ko je zadel Mark Davies. V 30. minuti je iz bližine zadel Nigel Reo-Coker in podvojil vodstvo domačih. Že sedem minut kasneje je Liverpoolu nekaj upanja vlil Craig Bellamy, a je Gretar Rafn Steinsson le po nekaj minutah igre v drugem polčasu s tretjim zadetkom v mreži Liverpoola odločil zmagovalca.

Vučkić ni sodeloval pri katastrofi srak

Haris Vučkić je obračun Newcastla znova spremljal s tribun, bržkone pa bo skupaj s soigralci kar čim hitreje poskušal pozabiti gostovanju pri Fulhamu. Srake so odlično začele na Craven Cottageu in prek Guthriea povedle dve minuti pred koncem prvega polčasa. V drugem polčasu pa popoln razpad sistema, Fulham je v razmaku zgolj 16 minut zadel štirikrat in srečanje odločil v svojo korist. Do konca srečanja so tako domači kot gostje zadeli še po enkrat, vendar to ni vplivalo na končni razplet. Pri Fulhamu je s hat-trickom blestel stari slovenski znanec Clint Dempsey.

Chelsea (in Torres) s slepimi naboji

Agoniji španskega napadalca Fernanda Torresa ni videti konca, potem ko je nekdanji napadalec Atlética Madrida in Liverpoola brez zadetka ostal tudi na gostovanju Chelseaja pri Norwich Cityju in svojo ligaško strelsko sušo podaljšal na skoraj 15 ur. Torres je imel na tekmi z malo pravimi priložnostmi na nogi zmago modrih, a je v drugem polčasu z desetih metrov streljal za las mimo vratnice vratarja Johna Ruddyja, najboljšega igralca tekme.

Modri so na tekmi zbrali kar 17 strelov proti golu, a od tega le šest v okvir Ruddyjevih vrat, še tisti pa niso bili najbolj nevarni. Bodoči kandidat za vrata angleške reprezentance je kljub vsemu lepo ubranil poizkus Torresa na dolgo vratnico v prvem polčasu, v nadaljevanju pa je ustavil še močna strela Juana Mate in Ramiresa. Modri bi lahko po nedeljski tekmi Manchestra Cityja, če bo vodilno moštvo seveda premagalo Tottenham, za vrhom zaostajali že za 13 točk.

De Gea po koncu sezone na operacijo očesa

Španec David de Gea je po nekaj slabših predstavah izgubil mesto v prvi postavi Manchestra Uniteda, pred nedeljsko tekmo z Arsenalom pa je udarila še novica, da bo moral nekdanji vratar Atlética Madrida po koncu sezone na lasersko operacijo oči. De Gea naj bi bil na eno izmed očes kratkoviden že od otroštva, zato že dolgo nosi očala, na tekmah pa kontaktne leče. Po poročanju časopisa Guardian je Unitedov optik priporočil De Gei, naj si vid popravi z lasersko operacijo, da bi se izognil nadaljnjim zapletom.

"Delam vse, kar lahko, da bi pomagal Davidu," je dejal njegov tekmec med vratnicama Anders Lindegaard. Danec je še pred tremi leti branil v danski drugi ligi, zdaj pa ob težavah De Gee rešuje trenerja Sira Alexa Fergusona pred večjimi vratarskimi težavami. "Uživam pri delu z njim (De Geo, op. a.). Je izvrsten fant. Vesel, inteligenten, vedno z dobrim odnosom. Bi lahko bil eden izmed najboljših? Seveda. Ima izjemne atribute, zelo je eksploziven in močan. Star je šele 21 let in ima izjemen potencial. Brez dvoma bo nekoč najboljši vratar Uniteda. Moje delo je, da poskrbim, da se to ne bo zgodilo do takrat, ko se upokojim. To pa je deset let stran," je še pristavil Lindegaard.

United bo tekmo začel kmalu po koncu obračuna med Manchestrom Cityjem in Tottenhamom, vse oči pa bodo spet uprte v Paula Scholesa, ki bi lahko začel novo tekmo po vrnitvi iz kratkega pokoja. Tudi topničarji imajo svojega veterana, Thierryja Henryja, v preteklosti velikokrat krvnika rdečih vragov, a je legendarni Francoz skupaj z branilcem Thomasom Vermaelenom vprašljiv za domačo tekmo, odločitev o njegovem nastopu pa bo trener Arsene Wenger sprejel šele dan pred tekmo.

Angleška liga, 22. kolo:

Norwich City : Chelsea 0:0

Everton : Blackburn Rovers 1:1 (1:0)
Cahill (24); Goodwillie (72)

Fulham : Newcastle United 5:2 (0:1)
Dempsey (59, 65, 89), Murphy (52/11-m), Zamora (68/11-m); Guthrie (43), Ben Arfa (85)
Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

Queens Park Rangers : Wigan Athletic 3:1 (2:0)
Helguson (33/11-m), Buzsaky (45), Smith (81); Rodallega (66)

Stoke City : West Bromwich Albion 1:2 (0:1)
Jerome (86); Morrison (35), Dorrans (90)

Sunderland : Swansea City 2:0 (1:0)
Sessegnon (14), Gardner (85)

Wolverhampton Wanderers : Aston Villa 2:3 (2:1)
Kightly (21), Edwards (31); Bent (11/11-m), Keane (51, 84)

Bolton Wanderers : Liverpool 3:1 (2:1)
Davies (4), Reo-Coker (29), Steinsson (50); Bellamy (37)

Manchester City : Tottenham Hotspur 3:2 (0:0)
Nasri (56), Lescott (59), Balotelli (90/11-m); Defoe (60), Bale (65)

Arsenal : Manchester United 1:2 (0:1)
Van Persie (71); Valencia (45), Welbeck (81)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.