Šport > Nogomet
26 ogledov

De Laurentiis bi Cavaniju "odsekal glavo"

De Laurentiis Cavani dres pogodba podaljšanje predsednik Napoli EPA
Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis je dejal, da ima urugvajski napadalec Edinson Cavani za odločitev o svoji prihodnosti časa do 20. julija, sicer mu bo "odsekal glavo".

Real Madrid je postal glavni favorit za nakup Edinsona Cavanija, člana Napolija in urugvajske nogometne reprezentance, potem ko je Manchester City zavrnil sklicno ceno 63 milijonov evrov, ki jih južnjaki na čelu s predsednikom in filmskim producentom Aureliem De Laurentiisom želijo za aktivacijo odkupne klavzule.

De Laurentiis je na novinarski konferenci, na kateri je predstavil novega trenerja Rafaela Beníteza, razkril, da je Real zaenkrat edini klub, ki je pod Vezuv poslal uradno ponudbo, medtem ko City kljub nesramno bogatim lastnikom Napoliju ponuja premalo denarja in številne nogometaše v zameno za Urugvajca, kar pa De Laurentiisa in sinje modre ne zanima.

Vse bo sicer znano do 10. avgusta, ko se po poročanju medijev v Italiji izteče njegova 63-milijonska odkupna klavzula, za katero si ga lahko do takrat privošči kateri koli klub. Napoli lahko kljub plačilu odškodnine še vedno zavrne prestop in zahteva še več, kar ni ravno v skladu z nogometno folkloro, De Laurentiis pa na najboljšega strelca ne želi čakati do takrat.

"Odsekal mu bom glavo"

"Jaz zaupam Cavaniju," mediji v nedeljo prenašajo izjavo De Laurentiisa. "Verjamem, da je mož beseda in mislim, da me ne želi izigrati. Verjamem, da bo ostal v Napoliju, ampak če že mora oditi, potem pričakujem, da se bo odločil do 20. julija, ko se vrne s pokala konfederacij. Če temu ne bo tako, mu bom odsekal glavo," je v šali dodal za Radio Rai.

"Mar nekateri mislijo, da bom pustil Cavaniju oditi 10. avgusta, tik pred začetkom prvenstva?" se je še vprašal De Laurentiis in še enkrat ponovil, da zaupa v Cavanija. Po Neaplju so se sicer začeli pojavljati številni žaljivi grafiti, ki "El Matadorja" kot izdajalca podijo iz kluba.

Cavani je iz Brazilije, kjer je z Urugvajem še vedno v igri za nastop v polfinalu pokala konfederacij, sporočil, da "ne ve nič" o svoji prihodnosti, da pa bo klub, ki bo pokazal največ zaupanja, od njega tudi dobil največ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.