Šport > Nogomet
23 ogledov

Debi Guardiole bo pomagal obubožani Hansi

pep guardiola EPA
Katalonski nogometni strateg Pep Guardiola bo prvič uradno na klopi svojega novega kluba, münchenskega Bayerna, 14. julija. Takrat bodo Bavarci igrali prijateljsko tekmo s Hanso Rostock, izkupiček pa bo namenjen finančno oslabelemu klubu iz pokrajine Mecklenburg-Predpomorjansko.

Pep Guardiola bo vodenje münchenskega Bayerna od sedanjega trenerja Juppa Heynckesa prevzel 1. julija. Pri obubožanem nemškem tretjeligašu iz Rostocka pričakujejo, da bo tekma na stadionu Ostsee dovolj privlačna, da bodo z izkupičkom nekoliko napolnili blagajno, prav krstni trenerski nastop Guardiole pa naj bi bil dodaten mik za gledalce.

Hansa Rostock je iz nemške bundeslige izpadla leta 2008, nato padla v tretjo ligo, letos pa so dolgovi tega tradicionalnega kluba narasli na 6,5 milijona evrov. "Pripravljenost tega svetovno znanega kluba, da nam pomaga, je neverjetna. Bayern ostaja klub s srcem, čeprav je tako velik," je bil sodelovanja Bavarcev vesel Michael Dahlmann, direktor kluba, ki je ime dobil po znani trgovinski organizaciji iz preteklih stoletij, ki je združevala večinoma mesta v sedanji severni Nemčiji, pa tudi v Belgiji in na Nizozemskem. Dahlmann pričakuje, da bodo brez težav razprodali vseh 29.000 vstopnic.

Bayern bo nato 24. julija z novim trenerjem debitiral tudi na domači Allianz Areni, tekmec v prijateljskem dvoboju pa bo katalonski velikan Barcelona, kjer je Guardiola dosegel svoje trenerske uspehe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.