Šport > Nogomet
22 ogledov

Deco: Guardiola ni izumil ničesar

Deco Thiago Nieves Carlinhos Arsenal Fluminense Copa Libertadores EPA
Nekdanji nogometaš Barcelone in bivši portugalski reprezentant Deco je za televizijo RTP dejal, da je José Mourinho za zdaj boljši trener od Josepa Guardiole. Deco je z Mourinhom sodeloval pri Portu, Guardiola pa se ga je znebil še pred začetkom izjemno uspešne epizode na klopi katalonskega velikana.

"Zmagati na vseh mestih, kot je uspelo Mourinhu, je težje. Guardiola je velik trener, ampak v Barceloni še naprej pravijo, da ni izumil ničesar. Bomo videli, kako mu bo šlo od tu naprej čez nekaj časa, ko bo treniral druge ekipe, potem bomo lahko veliko bolje sodili," je za portugalsko televizijo RTP dejal Deco, trenutno nogometaš Fluminenseja v brazilski ligi.

Glede aktualne ekipe Barcelone je naturalizirani Portugalec dejal, da je "enaka" kot v njegovem obdobju (2004–08), ko je pod vodstvom Franka Rijkaarda osvojila dva naslova španskega prvaka in drugi naslov v Ligi prvakov.

"Messi je edina razlika," je še dodal Deco. "Glede zlate žoge je bil Cristiano (Ronaldo) boljši v prvem delu sezone, zdaj pa je boljši Messi, ki počne neverjetne reči. Zato ne vem, res je težko izbrati," se glede dobitnika januarske nagrade ni mogel opredeliti nekdanji vezist Corinthiansa, Porta, Barcelone in Chelseaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.