Šport > Nogomet
38 ogledov

Deco nič več za Portugalsko

Deco je naturalizirani portugalski reprezentant. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Anderson Luis de Souza, bolj znan kot Deco, je sklenil, da ne bo več igral za portugalsko reprezentanco. Pravi, da zaradi osebnih razlogov, a govori se, da gre za spor s selektorjem Carlosom Queirozom.

Zaradi osebnih razlogov žal ne bom več igral za Portugalsko.
Deco
Deco je po porazu proti Španiji (0:1) in izpadu Portugalske v osmini finala svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki dejal, da ne želi več igrati za portugalsko reprezentanco. Dvaintridesetletni nogometaš brazilskega rodu je igral le na tekmi proti Slonokoščeni obali, nato pa uradno zaradi poškodbe ni bil več na igrišču. "Zaradi osebnih razlogov žal ne bom več igral za Portugalsko, čeprav bo ta vedno ostala v mojem srcu," je pojasnil 32-letni igralec sredine igrišča, ki si kruh služi v ekipi Chelsea. V ozadju naj bi bil spor s selektorjem Carlosom Queirozom. Anderson Luis de Souza, kot je Decovo uradno ime, je bil rojen v Braziliji in je postal portugalski državljan leta 2002, naslednje leto pa je marca prvič igral v reprezentanci in doslej nanizal 75 nastopov. V evropski ligi prvakov je zmagal z dvema različnima kluboma, Portom (2004) in Barcelono (2006).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.