Šport > Nogomet
23 ogledov

Dedić blestel, Matavž in Iličić ponižana

Matavž Marcos Antonio PSV Eindhoven Rapid Bukarešta Evropska liga Reuters
Minuli konec tedna se je od slovenskih legionarjev znova najbolj izkazal Zlatko Dedić, ki je za Dynamo Dresden zabil že deseti prvenstveni zadetek. Veliko slabše pa sta se odrezala Josip Iličić (domači poraz proti Milanu z 0:4) in Tim Matavž (domači poraz proti Twenteju z 2:6).

Zlatko Dedić se v sredo na prijateljski tekmi Sloveniji proti Škotski ni vpisal med strelce. Veliko bolj pa je bil uspešen v petek, ko je za Dynamo iz Dresdna zabil že deseti zadetek v letošnji sezoni druge Bundeslige. Dedić je s soigralci sicer gostoval pri svojem klubu Bochumu, ki ga je posodil Dynamu. Primorec je z zadetkom vodilnim možem Bochuma dokazal, da si zasluži mesto v ekipi. Dedić je v 11. minuti zabil za vodstvo z 1:0, ko se je uspešno izognil prepovedanemu položaju, nato pa hladnokrvno premagal še vratarja. Igrišče je zapustil v 71. minuti.

Boleča poraza za Iličića in Matavža

Veliko slabše kot Dediću je šlo minuli konec tedna reprezentančnemu soigralcu Timu Matavžu. Slednji je v derbiju kola klonil proti Twenteju s kar 2:6. Da bi bilo vse skupaj še huje, je PSV igral pred domačimi gledalci. Matavž je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Visok poraz je s Palermom utrpel tudi Josip Iličić. Kranjčan je na Siciliji pričakal veliki Milan, ki je na krilih hat-tricka Zlatana Ibrahimovića slavil s kar 4:0. Iličić je bil na igrišču do 84. minute.

Evrogol Kurtića

V petek se je med strelce vpisal tudi Jasmin Kurtić, ki kot posojen igralec Palerma igra v Serie B za Varese. Belokranjec je zabil ob zmagi Vareseja proti Vicenzi s 3:0, ko je bil v 38. minuti natančen po strelu s 30 metrov. Pravi evrogol, ki ga gotovo ne bo spregledal niti selektor Slaviša Stojanovič.

Več o igri naših legionarjev pa v spodnji razpredelnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.