Šport > Nogomet
12 ogledov

Dedič: "Ključne izkušnje iz JAR"

Slovenski nogometaši na Fifini lestvici ostajajo na 17. mestu. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slovenski nogometaši so optimistični pred jutrišnjo tekmo s Severno Irsko, prvo v kvalifikacijah za Euro 2012. Pravijo, da bodo unovčili izkušnje iz JAR. Do tekme bo nared tudi Marko Šuler.
3 tekme bodo v naši kvalifikacijski skupini odigrane jutri. Poleg obračuna v Mariboru sta na sporedu še srečanji Ferski otoki Srbija in Estonija Italija.

"Izkušnje z letošnjega svetovnega prvenstva (SP) v Južnoafriški republiki (JAR) so naše močno orožje; verjamem, da bo to dovolj, da se bomo veselili prve zmage," pred jutrišnjo prvo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2012 pravi Zlatko Dedič. V Mariboru bodo naši gostili Severno Irsko.

Vedo, zakaj so se zbrali
"Živčnosti ni, smo sproščeni, ker vemo, zakaj smo se zbrali. Treba bo igrati z glavo, torej pametno in odločno," načrt razkriva Dedič, strelec gola, ki je Slovenijo popeljal na SP, in strelec prvega gola na novem ljubljanskem stadionu v Stožicah.

"Severni Irci so 
žilavi"
Za goste je glavna nevarnost najboljši strelec trenutne generacije Milivoje Novaković. Ta pred uvodno tekmo opozarja na previdnost. "Severni Irci so žilav tekmec. S prednostjo domačega igrišča v Mariboru imamo iz zadnjih kvalifikacij dobre izkušnje, a bo treba igrati tudi z glavo," pravi napadalec Kölna, ki je že pozabil na stare zasluge. "Uspešno obdobje, ki je za nami, moramo pozabiti. Pričakovanja javnosti so narasla, vendar začenjamo nov ciklus v zelo težki skupini. Pred nami je veliko garanja," je prepričan Novaković.

Šuler bo nared
Sredin uradni trening v Ljudskem vrtu je uspešno prestal tudi Marko Šuler. Koroški branilec je tako na voljo selektorju za današnjo tekmo. Njegov protikandidat za prvo postavo je Matej Mavrič. V Sloveniji so tudi že Severni Irci, ki so pri nas prvič trenirali že ta torek.

"Tekma za pametne"
Selektor Matjaž Kek pa opozarja, da bo izboljšan sloves slovenske reprezentance zaradi nastopa na SP pomenil dodatno motivacijo za tekmece. "To bo tekma za pametne. Vzeli nas bodo kot udeležence svetovnega prvenstva, zato bodo še dodatno motivirani. Ker smo igrali v Južni Afriki, nas bodo zdaj vsi lovili," je prepričan Kek, ki kot vedno v Ljudskem vrtu stavi tudi na dvanajstega igralca.

"Upam, da bodo navijači v Ljudskem vrtu v takšni formi, kot so bili na tekmi Maribora proti Palermu," je slovenske navijače h glasni podpori na jutrišnjem obračunu (tekma se bo začela ob 20.45) pozval vodja slovenskega strokovnega štaba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.