Šport > Nogomet
17 ogledov

Dedić nadaljuje s strelskim pohodom

Zlatko Dedić Dedič Dedic Reuters
Zlatko Dedić je v petek potrdil odlično februarsko formo. Koprčan je zabil drugi zadetek za zmago Dynama z 2:0 proti Duisbrugu (Goran Šukalo). Zadovoljen lahko tudi selektor Slovenije Slaviša Stojanović.

Zlatko Dedić se je v 23. kolu druge nemške Bundeslige še devetič v sezoni vpisal med strelce. Še posebej blesti v februarju, ko je neustavljiv (v prejšnjem kolu je zadel celo dvakrat).

Dedić je tokrat pristavil pomemben delež k zmagi Dynama iz Dresdna proti Duisburgu Gorana Šukala (oba Koprčana sta bila na igrišču od začetka do konca), ki ga v četrtek na mariborskem okrožnem sodišču čaka začetek sojenja zaradi domnevnega sodelovanja v nezakoniti stavnici. Dynamo je v vodstvo v 57. minuti popeljal Pavel Fort, le dve minuti kasneje pa je delo po dolgi podaji vratarja Benjamina Kirstna, ki je sicer sin legende Bayerja Ulfa Kirstna, dokončal Dedić. Slovenski reprezentant je zadel s 16 metrov, ko je z volejem lobal vratarja Dusibruga Felixa Wiedwalda.

Z odlično strelsko formo Dedića in tudi Tima Matavža, ki navdušuje v majici PSV, je pred sredino prijateljsko tekmo s Škotsko na koprski Bonifiki lahko zelo zadoovljen tudi slovenski selektor Slaviša Stojanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.