Šport > Nogomet
20 ogledov

Dedić: "Selektor ve, kaj lahko dam"

Slovenija : Avstralija 2:0 (0:0)
1/36
Žurnal24 main
Zlatko Dedić je opravil diplomo iz doseganja pomembnih zadetkov. Krstnega je zabil na Poljskem ob začetku kvalifikacij za SP. Njegov gol je v dodatnih kvalifikacijah Slovenijo popeljal na mundial.

Ni vedno mogoče igrati tako kot proti Rusiji ali Avstraliji, ampak dejstvo je, da dam vedno vse od sebe.
Zlatko Dedić
Zlatko Dedič je mrežo zatresel še Poljakom v Ljudskem vrtu, ko je naša izbrana vrsta morala zmagati. Njegov četrti reprezentančni gol pa je načel mrežo Avstralije na srečanju, zelo pomembnem za samozavest pred začetkom kvalifikacij za EP 2012. In je bil tudi prvi na Stožicah!

"Zadetkov z glavo nisem dosegel veliko, ampak kakšen se najde. Tako je pač naneslo. Pomembno je zadeti, ne pa na kakšen način," je po srečanju razložil Primorec, ki ga v nasprotju s pričakovanji nismo našli v prvi slovenski enajsterici: "Normalno je, da si vsak nogometaš želi igrati vso tekmo, tako je tudi pri meni. Strpno sem delal, se trudil na treningu in čakal na svoj trenutek. Vem tudi, da selektor ve, kaj lahko dam reprezentanci."

Zlatkov status v Bochumu trenutno ni najobetavnejši, zato … "V tem trenutku pričakujem, da bom zamenjal klub. Če bo le možnost, da bodo vse strani zadovoljne. Ni pa nujno. V Bochumu se počutim zelo dobro, imam še dolgo pogodbo (še dve leti, op. a.). Če bo prišla ponudba, ki bo zadovoljila tako klub kot mene, bo prišlo do menjave, če ne, pa bom ostal," je dejal Dedić, ki je kljub našemu vztrajanju ostal neomejen glede vprašanja, katera nogometna dežela ga najbolj zanima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.