Šport > Nogomet
20 ogledov

Dedić: "V Beograd po tri točke!"

Zlatko Dedić že gleda proti Srbiji. (Foto: Gregor Katič) Gregor Katič
Slovenska nogometna reprezentanca je izgubila uvodno tekmo v kvalifikacijah za EP proti Severni Irski. Zlatko Dedić se je navijačem zahvalil za podporo in izrazil upanje za zmago že v Srbiji.

Zlatko Dedić proti Severni Irski tekme ni začel v najboljši enajsterici. Vstopil je po zadetku gostov, po tekmi pa se je zahvalil navijačem za podporo, ki je prišla porazu navkljub, in se zazrl proti Srbiji.

"Na žalost smo izgubili. Pred domačo publiko si tega gotovo nismo želeli in nismo pričakovali. Tudi nam se je enkrat zgodilo, da smo eno tekmo odigrali pod nivojem, čeprav mislim, da smo jih v zadnjih minutah stisnili na njihov kazenski prostor in bi si mogoče zaslužili točko. A žal smo izgubili in zdaj se je potrebno regenerirati, strezniti in se pripraviti na naslednjo tekmo v torek, na katero moramo priti maksimalno pripravljeni in iztržiti čimveč," je povedal Dedić.

Na vsaki tekmi poizkušamo iti na zmago, videli pa bomo, kako se bo tekma (v Beogradu, op. p.) razvijala. Prav gotovo se pripravljamo po svojih najboljših močeh, da iztržimo čimveč, se pravi tri točke.
Zlatko Dedić

Napadalec nemškega drugoligaša Bochuma je tekmo spet začel na klopi in takoj po vstopu v igro lepo pripravil priložnost kapetanu Robertu Korenu. Žoga preprosto ni hotela v gol: "Imeli smo dovolj priložnosti, da bi zadeli, in če bi dali prvi zadetek bi nam bilo dosti lažje. Vedeli smo, da nam njihov način igre niti ne ugaja preveč. V prejšnjih kvalifikacijah smo z njimi imeli kar nekaj težav, tako da smo vedeli, kaj nas čaka. Vseeno smo upali, da bomo pred domačim občinstvom uspeli iztržiti maksimum. Žal nam to ni uspelo, zdaj pa je treba gledati naprej," je dejal Primorec.

Slaba popotnica torej za pot v Beograd, kjer pa je slovenska reprezentanca v nekih drugih časih že znala presenečati. Dedić pravi: "Za Beograd se je potrebno pripraviti maksimalno, čaka nas zelo težka tekma. V teh dneh se bomo skušali maksimalno reagirati, priti na tekmo karseda dobro pripravljeni in iztržiti čimveč. Na vsaki tekmi poizkušamo iti na zmago, videli pa bomo, kako se bo tekma razvijala. Prav gotovo se pripravljamo po svojih najboljših močeh, da iztržimo čimveč, se pravi tri točke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.