Šport > Nogomet
15 ogledov

Dedić: "Vidim našo veliko priložnost"

Žurnal24 main
Zbrali smo prve izjave slovenskih reprezentantov in strokovnega vodstva na žreb skupin za SP 2010, ki je Sloveniji v petek namenil Anglijo, ZDA in Alžirijo. Optimizma ne manjka.

Selektor Matjaž Kek: "Dejstvo je, da so vse ekipe na Fifini lestvici rangirane višje kot mi. Z Angleži, ki so gotovo favoriti naše skupine, imamo tako ali tako izkušnje. Odvisno je, kako se bomo pripravili in v kakšnem stanju bomo. Prepričan sem, da bo Slovenija pustila dober vtis. Sposobni smo igrati v naslednjem kolu."

Predsednik NZS Ivan Simić: "Ne moremo reči, da je skupina lahka. Gre za dokaj močne nasprotnike, predvsem Angleže in Američane, zanemariti ne gre niti Alžirije. Pokazali smo, da smo najboljši, ko je najtežje. Upam, da bo tako tudi na SP. Lahko upamo na drugi del tekmovanja. Če bi se že zdaj predali, to ne bi bilo v naši naravi. Na svetovno prvenstvo smo prišli z borbo in upam, da bo tako ostalo tudi vnaprej."

Branilec Boštjan Cesar: "Skupina je dobra. Zagotovo bi lahko dobili težjo in smo lahko zadovoljni. Alžirije skoraj ne poznam, vendar gre zagotovo za dobro ekipo, če je prišla na svetovno prvenstvo. Vemo, da so izločili Egipt. Z njimi igramo prvo tekmo, kar je dobro. Vsak dober začetek je na prvenstvih pomemben. Američane sem gledal na pokalu konfederacij in prišli so do finala. Pokazali so, da so prava ekipa. A so, tako kot Alžirci, premagljivi. Angleži pa so favoriti v skupini, a je vsaka ekipa premagljiva."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kapetan Robert Koren: "Vse reprezentance so zelo kakovostne. Lahkih nasprotnikov ni. Lahko smo optimistični. Lahko pričakujemo, da gremo v boj za drugo mesto. Anglija je favorit skupine. Z Anglijo in Alžirijo se lahko kosamo. Niti Alžirije ne smemo podcenjevati."

Napadalec Zlato Dedić: "Res je, da na svetovnem prvenstvu ni lahkih nasprotnikov, a mi smo z žrebom lahko zadovoljni. Absolutni favorit je Anglija, a mi smo z njimi že igrali in dokazali, da se z njimi lahko kosamo. Proti njim vemo, kaj nas čaka. Druga dva nasprotnika sta vsekakor povsem enakovreden tekmec. Vidim našo veliko priložnost. V mesecih do prvenstva bomo morali vsi igralci garati in priti na SP stoodstotno in še več pripravljeni v vseh pogledih. Na medijski pritisk smo že navajeni in zato se bomo znali zoperstaviti tudi pritisku iz Anglije in Amerike."

Napadalec Milivoje Novaković: "Dobili smo dobro skupino, kjer se lahko marsikaj zgodi. Najpomembnejša bo prva tekma. Tudi na SP bomo morali igrati, kot smo doslej. Če bomo igrali tako, se nimamo česa bati. Kateremukoli nasprotniku lahko pokvarimo dan."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.