Šport > Nogomet
17 ogledov

Dedić zabil, njegov klub nad lastne navijače

Zlatko Dedić je do zmage Bochuma pomagal z golom z bele točke. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenski nogometni legionarji minuli konec tedna niso bili posebej strelsko razpoloženi. Med strelce so se vpisali Zlatko Dedič, Rok Kronaveter in Miran Burgič. Velja omeniti Armina Bačinovića, ki se je po daljšem času vrnil v prvo postavo Palerma. Milivoje Novaković še vedno ni pozdravil poškodbe. Dedićev Dynamo Dresden je kljub visoki zmagi svojim navijačem prepovedal odhod na naslednje gostovanje, saj se na zadnjem pri Borussii Dortmund niso ravno izkazali.

Slovenski nogometni legionarji se minuli vikend trikrat zatresli mrežo in tako nadaljevali uspešen niz. Zanimivo, da tokrat ni zadel nihče od Slovencev, ki nastopajo v kateri od petih najmočnejših lig v Evropi. Zlatko Dedič in Rok Kronaveter sta zadela v drugi nemški Bundesligi, Miran Burgič pa v prvi avstrijski Bundesligi.

Od treh strelcev je imel zagotovo največ razlogov za veselje Dedić, ki je v 29. minuti z natančnim strelom iz najstrožje kazni načel mrežo Karlsruhea. Do konca srečanja je Dediću in soigralcem pri Dynamu iz Dresdna uspelo do vrha napolniti mrežo in slaviti s 5:1. Iz kluba so dan kasneje sporočili, da so svojim navijačem prepovedal odhod na naslednjo gostujočo tekmo, potem ko so prejšnji teden povzročali nerede po porazu v drugem kolu nemškega pokala proti Borussii Dortmund.

Pri nemškem drugoligašu so objavili, da ne bodo zahtevali vstopnic za tekmo 27. novembra v St. Pauliju in tribune za svoje navijače. Klub je navijačem še zagrozil z novimi prepovedmi, če se bodo neredi ponovili. "Delovati moramo tako, da pokažemo, da neotesancem ne bomo dovolili prevzema nadzora nad Dynamom, s katerim bi le izvajali svoje kriminalne dejavnosti," je dejal izvršni direktor kluba Volker Oppitz. Navijači Dynama so v Dortmundu prižigali bakle, na zelenico metali različne predmete, uničevali stojnice s hrano in pijačo, stadionsko opremo in se spopadli s policijo.

Kronaveter je medtem tako kot Dedić zabil drugič v sezoni. Na gostovanju pri Hansi je nekdanji član Velenja v 31. minuti zabil za vodstvo z 1:0, domači pa so izenačili v sami končnici srečanja in poskrbeli za delitev točk. Tretji strelec Burgič je Wackerju iz Innsbrucka pomagal do zmage proti Wiener Neustadt z 2:0. Slovenec se je med strelce vpisal v 54. minuti, ko je zadel za 1:0 in svojemu moštvu tlakoval pot do zmage.

Sarma pod vrhom

V Italiji smo v nedeljo v Vidmu gledali slovenski derbi med Udinesejem in Palermom. Po koncu srečanja je bil bolj nasmejan Samir Handanović (sedmič v sezoni je mrežo ohranil nedotaknjeno), ki se je s soigralci veselil minimalne zmage z 1:0, in ohranil zaostanek ene točke za vodilnim Juventusom. Pri gostih je po daljšem času v prvi postavi zaigral Armin Bačinović in bil na igrišču do 72. minute, Josip Iličić pa je začel na klopi za rezervne igralce in na zelenico stopil v 54. minuti ter dodobra poživil igro svojega moštva.

Nova še naprej poškodovan

Köln še naprej igra brez poškodovanega Milivoja Novakovića, ki upa, da bo nared do naslednjega konca tedna. Kozlički so kljub odsotnosti Nove s 3:0 odpravili Augsburg. Mišo Brečko je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Kako so igrali preostali slovenski legionarji, preverite v spodnji tabeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.