Šport > Nogomet
38 ogledov

Dedićev klub razprodal prazen (!) stadion

Dynamo Dresden Ingostadt 2. Bundesliga stadion tribuna prazni sedeži EPA
Nemški drugoligaš Dynamo Dresden je ligaško tekmo proti Ingolstadtu igral pred razprodanimi 32.066 sedeži na svojem domačem stadionu. Edina težava je bila, da je bil stadion Glückgas - prazen!

Nemški drugoligaš Dynamo Dresden, za katerega zelo uspešno igra slovenski reprezentančni napadalec Zlatko Dedić, je kljub kazni igranja pred praznimi tribunami, ki jih je doletela zaradi navijaških izgredov, razprodal sobotno ligaško tekmo proti Ingolstadtu. Na dan tekme na stadionu Glückgas je pošla še zadnja izmed 32.066 vstopnic, ki so bile na voljo, čeprav so navijači vedeli, da si tekme zaradi omenjene kazni sploh ne bodo mogli ogledati.

• Matavž pri PSV ostal brez trenerja, menja ga legenda
• Legionarski vikend: prvenec Krhina v Serie A

Izjemen prikaz solidarnosti zvestih navijačev Dynama je prišel po tem, ko so jim vodilni pri 2. Bundesligi zaradi "navijaških ekscesov in zlorabe pirotehnike" naložili tekmo kazni igranja pred praznimi tribunami, klub pa je v prodajo poslal namišljene vstopnice in na koncu prodal prav vse. Številni navijači so se tako zbrali v okolici stadiona in tekmo spremljali na velikih zaslonih, potem ko je klub obljubil, da bo napravil prostor za vse, ki ne bodo mogli na stadion.

Tekma se je končala z 0:0, Dedić pa je odigral vseh 90 minut. Njegov Dresden so oblasti zaradi izgredov na oktobrski pokalni tekmi proti Borussii Dortmund prvotno kaznovale z letom prepovedi nastopanja v nemškem pokalu DFB, a so jim kazen kasneje znižali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.