Šport > Nogomet
30 ogledov

Dejstva pred finalom - ali ste vedeli?

Jupp Heynckes EPA
Predstavljamo vam nekatere zanimive statistične podatke, ki se bodo morda izkazali za resnične tudi na današnjem finalnem obračunu Lige prvakov med angleškim in nemškim nogometnim velikanom.

1. Bayern München je dobil zadnjih 13 od 14 obračunov na Allianz Areni v vseh tekmovanjih.

2. V primeru zmage Bavarcev bi se na tretjem mestu večne lestvice izenačili z Liverpoolom, ki je Ligo prvakov osvojil petkrat. Na prvem in drugem mestu še naprej kraljujeta Real Madrid (9) in Milan (7).

3. Bayern je prvi klub po Romi leta 1984, ki bo na finalnem obračunu imel prednost domačega terena.

4. Z zmago bi Jupp Heynckes postal šele četrti trener, ki bi mu uspelo ligo osvojiti z dvema različnima ekipama. Pred njim je to uspelo Ernstu Happelu, Ottmaru Hitzfeldu in Joseju Mourinhu.

5. Chelsea je v letošnji sezoni Lige prvakov samo enkrat slavila v gosteh in je že zabeležila poraz v Nemčiji, ko so jih z 2:1 porazili nogometaši Bayer Leverkusena.

6. Ekipi sta se do sedaj edinkrat srečali v četrfinalu Lige prvakov leta 2005, kjer so po skupnem rezultatu obeh tekem s 6:5 napredovali Londončani.

7. Chelsea je do zdaj samo enkrat zaigrala v finalu Lige prvakov, in sicer leta 2008, ko so po rednem delu remizirali z Manchester Unitedom, nato pa so rdeči vragi po streljanju enajstmetrovk tekmo obrnili v svojo korist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.