Šport > Nogomet
10 ogledov

Del Bosque in Löw podaljšala do leta 2016

Löw Loew Del Bosque Španija Nemčija polfinale EPA
Španski selektor Vicente del Bosque in njegov nemški kolega Joachim Löw sta slabih osem mesecev pred svetovnim prvenstvom v Braziliji podaljšala pogodbi pri svojih zvezah.

Nemški nogometni selektor Joachim Löw je podaljšal pogodbo z nemško nogometno zvezo do leta 2016. Triinpetdesetletni Löw vodi elf od julija 2006, ko je na trenerskem stolčku nasledil Jürgena Klinsmanna.

Löw je enkrat že podaljšal pogodbo z zvezo marca 2011 do svetovnega prvenstva 2014 v Braziliji, kamor se je Nemčija uvrstila z odličnim izkupičkom devetih kvalifikacijskih zmag in enim remijem. Nekdanji igralec druge nemške lige s skromno trenersko zgodovino je Nemčijo popeljal do finala evropskega prvenstva 2008, kjer je klonila proti Španiji in do tretjega mesta na SP 2010 ter polfinala Eura 2012.

Moštvo je lačno zmag

"To podaljšanje pogodbe bom sprejel kot medsebojno spoštovanje. Smo zelo motivirani za nadaljnje delo. Še naprej se bomo pripravljali na svetovni ravni in se na mundial podali s pozitivnim stališčem. Lahko vam zagotovim, da imamo moštvo, ki je lačno zmag," je ob podaljšanju pogodbe dejal Löw.

Selektor španske nogometne reprezentance Vicente del Bosque bo medtem na čelu aktualnih svetovnih in evropskih prvakov prav tako ostal do leta 2016. Dvainšestdesetletni nogometni strokovnjak je z vodstvom španske nogometne zveze sklenil dogovor o nadaljnjem sodelovanju, pogodbo pa bosta strani podpisali še pred svetovnim prvenstvom v Braziliji 2014.

Vse dogovorjeno

"Dogovorili smo se tudi o podrobnostih pogodbe. Del Bosque ostaja na krmilu reprezentance do leta 2016. Nismo hiteli z novico, o vsem pa se bomo podrobno dogovorili še pred svetovnim prvenstvom prihodnje leto," je za radio Cadena COPE dejal glavni tajnik španske zveze Jorge Pérez.

Del Bosque je "furijo" prevzel leta 2008 in ji pomagal tudi do prvega naslova svetovnih prvakov leta 2010 v Južnoafriški republiki, nato pa še obranil naslov prvakov stare celine leta 2012 na Poljskem in v Ukrajini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.