Šport > Nogomet
31 ogledov

Del Bosque je vzoren španski državljan

španija irska del bosque Gdansk Euro 2012 Reuters
Španski selektor Vicente del Bosque je spregovoril o odločitvi domače nogometne zveze, da prekliče kazen Joséju Mourinhu in Titu Vilanovi. Obenem je zatrdil, da je bil vedno vzoren Španec, ki se nikoli ne izogiba plačevanju davkov.

Vicente del Bosque se je mudil v svojem domačem kraju, Salamanci, kjer je v njegovem imenu potekala nogometna šola za otroke. Španski selektor je odgovarjal na vprašanja novinarjev in v navezavi na zadnjo polemiko med predstavniki Reala in Barcelone ob tej priložnosti povedal: ''Nogomet se ne bi smel vrteti samo okrog Barcelone in Real Madrida.'' Del Bosque ne verjame, da je preklic kazni sramota, vendar meni, da je treba agresivno ravnanje do sodnikov strogo kaznovati. Mourinho in Vilanova sta se izognila prepovedi dveh oziroma ene tekme, to pa ne velja za Danija Beniteza, ki je v zadnjem kolu španske lige proti sodniku brcnil steklenico, zato mu kazni niso preklicali.

mourinho vilanova karikatura | Avtor: EPA EPA
Del Bosque je postal kar nekoliko nejevoljen, ko so ga novinarji vprašali, kaj bodo nogometaši storili s 300 tisoč evri bonusa, kolikor so dobili za zmago na letošnjem evropskem prvenstvu. Nekateri so namreč namigovali, da se želijo igralci izogniti plačilu davka. ''Vse življenje sem bil vzoren Španec in sem plačeval davke. Še ko sem bil v Turčiji, sem plačeval davke Španiji. Bo to dovolj dobro za vas?'' je povedal selektor evropskih prvakov, ki se zaveda neugodnega finančnega položaja, v katerem se je znašla Španija. ''Prebili smo se že čez kaj hujšega,'' je zaključil del Bosque.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.